iskambil destesinde pek çok oyun için maça asının en değerli kart olduğunu biliyorum. aynı şekilde, eğer yanılmıyorsam, maça, karo, kupa, sinek grupları içinde en değerli olan grup da kupa (hearts) diye biliyorum.

bu durumda hangi kart daha değerlidir? maça ası mı? kupa ası mı?


 

oyuna gore degisir kupa almazda bes para etmez misal.

bryan fury

briçte en değerli renk maça iken en değersizi sinektir. skat'ta ise en değerlisi sinek en değersizi karodur, hatta sinek vale bütün kartlar arasında en değerlisidir. spades'te adı üzerinde en değerlisi maçadır yine, hearts'ta ise (kupa almaza benzer şekilde) en değersizi yine kupadır. batakta ve bezikte ise renkler arasında fark yoktur, hangisi koz ise o en değerlidir.

kısacası oyunu icat edenin beğenisine kalmış bir şey.

calendil

pokerde de en değerli kağıt kupadır. kupa royal flush, maça royal flush'ı döver mesela.

briçte de maça (pik) en değerli kağıttır.

kibritsuyu

pokerde kupa, maca, karo ve sinek esittir.

wpi

eşit olamaz. mutlaka üstünlüğü olmalı. ne yani ben kupadan royal flush çıkartsam, rakibim de maçadan çıkartsa berabare mi kalacaz? pokerde beraberlik olur mu?

hatta yanlışım yoksa şöyle:

royal flush diye abartmayım, iki kişi 10 J Q K A şeklinde kent çıkarırsa kimin ası daha üstünse o alır.

as ve papazdan oluşan ve beşinci kartları da aynı iki as döper (illa as döper değil, sayıları birbiriyle aynı herhangi birer döper) karşılaşırsa kupa ası (veya büyük çiftin kupası) kimdeyse o alır.

eşit olur mu hiç?

kibritsuyu

poker derken bin türlü poker var ve bunlardan en geçerli olanı texas holdem'da eşit kabul edilirler.

desdinova
1

mobil görünümden çık