Saygıdeğer duyuru sakinleri. elimde yaklaşık 1.5 kg limon var ve değerlendirmezsem bozulacak. bunu ne yaparım nasıl ederim? Aklıma ilk limonata geldi, böyle şap diye limonata olur mu bunlar, tarifi neyin var mıdır?




 

limonlu sorbe yapın.

kahin ahtapot paul

limonlu pelte yapın. pişirdikten sonra mozaik pasta yapar gibi kat kat bisküviyle borcama döşerseniz değişik bir tat da katar.

tarifi de aşağıda:
1 su bardağı limon suyu
4 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1-2 limonun kabuğunun rendesi
5 çorba kaşığı nişasta

nişastayı 1 su bardağı suyla ezin. kalan su, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve şekerle beraber tencereye alın. hazır puding yapar gibi kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. suyla çalkalanmış kaselere ya da suyla çalkalanmış borcama dökün. isterseniz dediğim gibi kat kat pötibör bisküviyle de dizebilirsiniz.

elinizdeki limon miktarına ve limonlardan çıkan suya göre ölçüyü oranlayabilirsiniz.

kedili madam

reçel yap.

kim milton nielsen

lemon curd yapın, marmelat gibi birşey oluyor, özellikle krep, pancake, cheesecake, ile çok güzel uyum sağlıyor, onun dışında kahvaltıda da yiyebilirsiniz.

goldentitan

limonları sıkın ve buz kabında dondurup (tam doldurmayın kalıp büyukse) poşetleyin. pek şık olmadı ama bir süre gerçek limon suyunuz olur bedavadan, limonu limon olarak kullanmak benimkisi :)

mayalilithowsky

@kedili madam

tarifinizi uyguladım, güzel oldu :) ne yazık ki bitti ama ankaralı sözlükçü vrsa tekrar yapabilirim başka bir gün :P :) öneriler için teşekkürler

tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz
1

mobil görünümden çık