
zevk aliyorsundur yeni birseyler tasarlamayi,dünyayi anlamaktan zewk aliyo da olbilirsin,eldeki verileri degerlendirip dogaya uygunlugunu glrmek tanri komplexine sokabilir seni.
bi otomobili 250 den 300 km hiza cikarabilecek,3 saniyede 0 dan 100 e cikarabilecek bilgiyi bilmek hosuna gider,astronotu ay a gönderip düzgünce dünyaya geri getirebilmek,bunu bilmek zevk verebilir.
ek olarak dünya algini degistirir,olaylari analiz etme gücü saglar,bu biraz da kisiye bagli elbette ama mühendislik bi düsünme yetisi katar bence insana.
istersen örnekleri arttirabilirim.


İşin ucunda para yoksa kimse bir işi hergün 8:00-17:00 yapmaz. Ama bu o işin sevilmeden yapıldığı anlamına gelmez. Yorulduğu halde yeter demeyip (ki işin o haldeki durumu yeterlidir) bir şeyleri daha iyi yapmaya çalışan insanlar da çok. Zaten genelde bütün işleri de bunlara yıkarlar :)
Ağzı zevkten köpürerek şanzımanlardan bahseden mühendisler de var :)
Edit lazım: Bilimsel araştırmalarda para kazanmadan da günlerce uykusuz, yarı tok çalışılabiliyor ama bu çıktıyı çok merak ettiğiniz durumlarda oluyor.


amelelik beden gücünü kapsar. örneğin bi küfeyi alıp şuraya götür dendiğinde bu iş için zeka gerekmez.
mühendislik ise hendese kelimesinden gelir ve geometri demektir. buradaki geometri üretilecek bir ürünün geometrik olarak düşünülmesi hayal edilebilmesi demektir. örneğin makina inşaat müh. gibi tasarıma dayalı müh.lerde bu daha çok görülür. bir kesiti 3 boyutlu hale getirebilmek öyle kolay bir iş değildir. yani demem o ki ressamın o hayal gücünden ve tasarımdan aldığı zevki mühendiste "vay be bunu ben yaptım, ben tasarladım" diyerek yaşayabilir.
öte yandan hayat şartları ön planda tutulursa bu durum tabiiki ameleliğe dönüşecektir (dışarıdan bakıldığında). başkalarının söylediği şeyleri değil kendi istediklerini tasarlayan mühendislerde vardır. fakat herkes bu kadar şanslı değil. demem o ki eğer insan sevdiği istediği bir şeylerle uğraşıyorsa o kendi dünyasında amele değildir.


mühendislik zeka işidir. şu an size yanıt verdiğim bilgisayar bir mühendislik harikasıdır. (bkz: imac) birileri bunu tasarlamasa daha uyduruk bir şeylerle avunurdum. mühendislik... kazanılan savaşlardan fethedilen gezegenlere kadar insanlığın öncü gücüdür.
