Şimdi şu şekilde sorum sevgili duyurucular,

4 şubatta Amerika yolcusuyuz kısmetse ve New York'a gideceğiz. Araba kiralayıp önce New York sonra gezebileceğimiz diğer eyaletleri gezmek istiyoruz. 9-10 şubatta Florida, Jacksonville'de olmamız lazım. New York harici nereleri görmemizi tavsiye edersiniz ve new York'ta da nereler görülmeli?


 

New york içinde arabasız daha rahat gezersiniz, taksi metro vs.. araba başa bela otoparklar çok pahalı..NY tan çıkacağınız gün kiralayın arabayı..Manhattan, empire state, central park, özgür kıza gidip gelmek çok zaman aliyo bence gerek te yok..sahile kadar gidip ordan bakabilirsiniz..china town diyen olabilir sakin gitmeyin hiç bişey yok..Birde kışın NY deli soğuk olur öle soğuk görmemişsindir muhtemelen bilgin olsun..

kerem75

New York'ta her şeyin her türlüsü var. Müzeler muhteşem. Kitap seviyorsanız Strand'a uğrayın. Gitar ve gitar ekipmanı almak isterseniz Manhattan'daki Guitar Center'a takılın (sırf değişik gitar ve baslarla vakit geçirmek için bile gidilebilir).

kerem75'in dediği gibi, araba büyük eziyet olur. Metro ve otobüslerle gezersiniz. New York varken civarları çok sönük kalıyor ama siz bilirsiniz. Atlantic City belki ilginç gelir ama şubatta tavsiye etmem.

sourlemonade

biz havanın çok soğuk ve yağışlı olduğu bir günü madame tussauds'da geçirmiştik. düşünülebilir..

inspired by a true story

Times Square'a gidiceksiniz zaten, orada gozunuze hos gelen yerlere girin iste, misal madame tussauds, odditorium; severmisiniz bilmem ama Hard Rock cafe'ye ugramadan gecmeyin bence. Ayrica yabanci dizileri izleyen biriyseniz HBO'nun NBC'nin binalari var, dizilerle alakali Turkiye'de bulamayacaginiz urunleri satin alabilirsiniz. HBO Times Square'a yakin, NBC de rockefeller civarlarindaydi sanirsam.
Ikinci onerim kesinlikle ve kesinlikle Broadway'de muzikale gidin. Eger varsa Phantom of the Opera.
Empire State'e gidebilirsiniz.
Brooklyn Bridge hava guzelse yuruyus yapmak icin ideal.
Meshur 5th avenue'yu turlayin iste, milyon tane magaza var.
Ozgurluk aniti'na da gidebilirsiniz ama dikkat edin yanlis vapura binip Staten Island'a gitmeyin :)

sazz
1

mobil görünümden çık