
kısırlaştırılmasıdır.


@cro magnon: kedinin doğasına saldırı değil mi?


Bence birkaç defa çiftleştirmelisin. Benim de bir kedim var. Ben astımı olduğu için kısırlaştıramıyorum fakat astımı olmasa bile birkaç defa çiftleştirirdim.


evcil kediler insan faktörüyle evrimleşmiş yapay seçilim ürünleridir. vahşi doğada zaten yaşayamazlar. (bunu istersen açarım, ama bu duyurunun konusu değil. ayrıca sözlükte ve internette de basit bilgiler mevcut.)
kısırlaştırmayı kedinin doğasına saldırı olarak kabul edersek kediyi eve hapsetmeyi ve kuru mamaya mahkum etmeyi de doğasına saldırı olarak kabul edebiliriz.
o zaman bir karar ver, kedi "pet" mi, değil mi?


@ cro magnon:
"evcil kediler insan faktörüyle evrimleşmiş yapay seçilim ürünleridir." ruhunu da mı insan yapıyor? insanlar tarafından saf ırkları amaçlar için korunabilir.
şuan kedi sahibi değilim. daha önce birinci katta yaşadığım için kediler sadece akşam uyumaya ya da acıktıklarında mama yemeye gelirlerdi.


cro magnon +1
Eğer kedini gerek duyduğu kadar çiftleştirebileceksen kısırlaştırma. Değilse kısırlaştır.


ruhunu da mı insan yapıyor derken? saf kedi ırkından kastınız nedir? doğada insan faktörü olmadan evrimleşmiş kedi türleri evcil değildir ve insan tarafından bakılamaz. buna örnek olarak kedigiller ailesinin evcil olmayan bütün türlerini sayabiliriz.(aslan, kaplan, çita, puma, evcilleştirmeye daha müsait diğer türler vs.)
evcil kedi olarak adlandırdığımız bütün kedi türleri evcilleştirmeye müsait yabanıl kedi ırklarından evrimleştirilmiştir. isterseniz mevzuyu etik olarak tartışmaya devam edin siz, çünkü ancak o açıdan tartışabilecek konumdasınız. ki o konuda da görüşümü belirttim. daha önce baktığım kedimin de kısırken de gayet mutlu olduğunu ve diğer özgürlüklerini kesinlikle kısıtlamadığımı da söyleyeyim.
