Merhabalar,

Siz bu duyuruyu okurken ben ölmüş olacağım.

5-6 yıldır düzenli olarak bir paket sigara kullanıyorum. 22 yaşındayım. 4 ay önce iş başvurusu için sağlık muayenesine girdim. Bir dizi test yapıldı. Testlerden biri de solunum testiydi. Ağzıma bir boru verdiler sus ve üflemeye devam et dediler.

Olay burda kopuyor:

Üfleme işlemini tam olarak yapamadım ben sonra hemşire(belki de hemşire değildir bilemiyorum, testi yapan kadın) tekrar üfle dedi tekrar üfledim yine olmadı dedi bir daha üfle dedi bir daha üfledim yine başarısız dedi ve test sonuçlarınıza göre size haber vereceğiz dedi. Tamam dedim eve geldim(Olayın muhakemesini evde şu şekilde yaptım: Kesin heyecandan yapamadın olum! Bişeyin yok senin.) O iş başvurusundan ne bir haber ne bir ses geldi o günden sonra. Hatta o gün kendimi çok kötü hissetmiştim. Sigarayı bırakmaya karar vermiştim(Son iki cümleyi anlatımı akıcı kılmak için yazdım).

Az önce bir hastane tanıtımında KOAH testi diye bir şey gördüm ki bu testte kullanılan ekipman benim ağzıma giren borunun tıpa tıp aynısıydı.

Şimdi kafamda birkaç soru işareti var benim.

1. Bana sağlık muayenesinde yapılan test KOAH testi miydi ?
2. KOAH testi yapıldıysa ve ben üç denemede de beceremediysem KOAH mıyım ?
3. KOAH belirtilerine bakıyorum da öyle çok belirgin bir belirtisi yok şimdilik. Sinsi KOAH diye birşey var mıdır ?

Hekiminize başvurun demeyin şu sıralar hekimime başvuracak halde değilim. Tamamen ciddi bir şey derseniz ancak o zaman hekimime başvururum.

Cinsiyet: Erkek.

Biraz uzun yazdım affedin.


Bu arada pimpirikli bir yapım yok. Toplasan 6-7 kere doktor yüzü görmüşümdür. Onların 3-4 seferi de üniversitede telafi sınavına girebilmek için aldığım raporlardaki yalancıktan muayenelerim.

Edit: Bu işin şakası yok doktora git falan demeyin. Ben de biliyorum şakası olmadığını.

 

nefesin yürürken , koşarken, merdiven çıkarken normal günlük faaliyetlerin sırasında kesiliyor mu? nefes daralması denilen şeyi yaşıyor musun? koahsanda yapacak bir şey yok sigarayı bir an önce bırakmaktan başka. not doktor değilim. günde 2 paket sigara içen astımlıyım.

mr fusion

:) komikti gerçekten.
eğer yanılmıyorsam solunum fonksiyon testi yapmışlar sana.
www.akcigerim.com

yine de sigarayı bırakabilirsin, bunun için koah olmana gerek yok:)

goldentitan

pimpirikli olmadığına emin misin?

bu arada,muayeneyi de ilahi uyarı olarak görürsen sigarayı bırakmış olursun ve ileriki zamanlarda yakalanabileceğin hastalıklardan kurtulmuş olursun.

naturelist

@erdinc

Hocam şurda yüzyüze bakan insanlarız ne olur yani şu iki soruyu cevaplasan ?

1. Bana sağlık muayenesinde yapılan test KOAH testi miydi ?
2. KOAH testi yapıldıysa ve ben üç denemede de beceremediysem KOAH mıyım ?

insanlik icin buyuk bir adim

Naturelistin dediği gibi ilahi uyarıyı almışsın. Sigarayı bırak,doktora git ve geri kalan hayatını böyle korkular geçirmeden yaşa.

skywalkeremre

@goldentitan:

Linki verdiğin iyi olmuş. Tam da o şekilde aldım ağzıma boruyu.

Kadın çok derin nefes al dedi aldım şimdi bi anda boşalt dedi bolaştırken sorun çıktı. Sanırım kadının istediği kadar erken boşalamadım.

insanlik icin buyuk bir adim

Yapılan test solunum testidir yani akcierlerindeki oksijenin kapasitesini bunu ne kadar kullanabildiğini gösteren bir test.Sadece bu testle koah olup olmadığı anlaşılamaz.Ayrıca koah(kronik obtsrüktif amfizem hastalığı azcık artizlik yapıyım okuduğum bölümün hakkını veriyim :D )ciddi boyutta hava yolundaki değişimin sağlanamamasıdır.Genellikle 20 yılı aşkın sigara kullananlarda görürülür.Bence koah değilsinama sonuçta sigara kullandığın için solunumunda tıkanıklık olması veya zor nefes alman normal klişe ama acı gerçek bırakmalısın sigarayı genç dostum geçmiş olsun

delimiyim evet yoo

bi boru verdiler üfleyemedim koah mıyım? tüm yazının özeti budur.

emrag

''Edit: Bu işin şakası yok doktora git falan demeyin. Ben de biliyorum şakası olmadığını.''

o zaman doktora git bro.biliyosun bu işin şakası yok.

otebostan

az içiyosun sen zarar almazsın.

kim milton nielsen

Bir ara ben de internetten bakarak kanser oldugumu zannetmiştim. O nedenle seni anlayarak cevaplıyorum. Sana yapılan test solunum fonksiyon testi. Bu test kaba olarak anlatırsam akciğerin hava kapasitesini,Ne kadar hava alabildiğini ve ne kadarını dışarı çıkarabildiğini ölçüyor.
KOAH testi diye birşey yok. Solunum fonksiyon testi birçok testle beraber (akciğer filmi, BT ,kan testleri vs.) uygulanarak KOAH tanısı konulmasına yardımcı olur. KOAH genelde ileri yaşlarda uzun sigara kullanımı sonucu gelişiyor. KOAH değilsindir.
Bu arada KOAH-Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (Kronik bronşit veya amfizem)
Sigarayı bırak bence sen yine de. İlerde KOAHtan korunmak açısından. Çünkü KOAH ta insanın akciğer dokusunun geriye dönüşü olamıyor.

forzabjk

yoah, değilsin.. normal solunum testi o, ameliyat öncesi babama da yapmışlardı..

toshiro

Bana kalırsa büyük ihtimalle SFT yapmışlardır, ben yıllar önce liseden mezun olduğum sene sigara içmezken yapıp becerememiştim. Boru o kadar büyüktü ki tüm gücümle üflesem de olmadı. Akciğerlerimde sorun var ancak alakasız tabi, bence korkmanıza gerek yok ama içinizin rahat etmesi için bir doktora danışmanızda fayda var her ne kadar git demeyin deseniz de.

thor odinsson
1

mobil görünümden çık