ocak sonu şubat başı için max 9-10 günlük bi tatil planlamaya çalışıyorum.
iki ana alternatif var:
a) Güney avrupa: Basel'den Fransa, İspanya, İtalya: en iyi rota hangisidir. Basel çıkışlı olması lazım çünkü istanbuldan en ucuz nokta basel. oradan sonra nreye gitmeli ,nerede kaç gün geçirmeli. çok mu soğuk olur? gerçi kuzey avrupayı da -20lerde gezdik, soğuk bizi korkutmuyor ama keyfini çıkaramamakd da var. gezdik gördük mesela ama, bi stockholmde kanal turu yapıp, çimlere yayılıp kahve içerken kitap okuyamadım. içimde kaldı.
b) Tayland ve civarı: derdimiz sadece denize girmek değil, balayı yapmıycaz. daha çok back packing gibin olacaksa nerelere gitmeli görmeli. internett kaba bir arama yaptım. sıcaklık ve muson bakımdan ideale yakın bir tarih olacak. gitmişken illa görülmesi greken yerler, mesela phuket, pattaya, phi phi adaları vs. 9 gün az mı çok mu?
hangisi daha ideal sizce???
iki rota da pek güzel
benim tamemen kişisel bir önceliğim şu: henüz görece gençken (30 olmamışken) mümkün olduğunca uzak destinasyon tercih ederdim. mümkünse uzak doğuda misal kültür mirası olan belki 20 yıl sonra insanlığın içine edeceği yerleri. basel hep basel olarak kalır avrupa çok zor kimlik değiştiriyor ama doğu öyle değil + 20 sene sonra o kadar mesefeye gidecek yürüyecek gezecek kondisyonda olmayabilirim (ha öle debilirim tabi ama ölecez diye gezmeyelim mi)
niye ama, biz 30 geçtik bile :))
geçen sene yaptığımız gezilerde gördük ki, ufacık bebeklerle, tekerlekli sandalyelerle insanlar kar yağmur demeden geziyolar. onlar için gezmek görmek bi ihtiyaç bizim içinse lüks. biz de o yüzden her fırsat bulduğumuzda bi yerlere gidelim kararı aldık. sorun sadece parayı denkleştirip a mı b mi kararını doğru verebilmek. işte bu noktada ekşi gezginlerinin tavsiyelerine ihtiyacımız var :))
halanne,1 şubat çin yılbaşısı ve sömestrlerin birleşimi tayland ve civarı çok kalabalık oluyor.bu yüzden kalacak yer fiyatları ve masraflar yükseliyor.ustune birde halen devam etmekte olan sel durumu var.toparlaması zaman alacak gibi.bu sabah donus yaptım bolgeden.her yerde tayland'a yardım kampanyaları var.
zaman aralığı bangladeş,hindistan için uygun.burdan dakka yapıp 3-5 gün kalıp ordan kalkütaya trenle geçip devam edebilirsiniz.
kuzey afrika fas,tunus yapılabilir,batı afrika kenya,tanzanya-zanzibar yapılabilir.ekonomisi aşağı yukarı aynı olan turlar.
avrupa hakkında çok bilgi sahibi değilim fikir belirtemeyeceğim.
benim programımda şubat ayında brezilya var.paraty-ubatuba civarlarında takılırım gibi.farkli bir rota olabilir sizin içinde.
Sandaletli seyyah bora bilgin’in blog’una baksana. İlham verici diyeyim.
cizgilipijama;
fas tunus mısır düşünmedik değil, hatta belki fiyatlarda dibe vurmuştur ama kim vurduya gitmekten korktuk. olayların nereye gideceği belli değil oralarda hala.
brezilya için 9 gün az değil mi? zaten 2 gün gidiş-geliş yolda geçecek. gitmişken yakın civar mümkün olduğu kadar çok yer görelim istiyoruz.
türkiyede sömestr tatilini hesapladıydım ama çin yılbaşısı ve sömestri hakkında bilgim yoktu, söylediğin iyi oldu.
halanne,arap baharı etkilerini gozardı etmemek lazım elbette ama o tarihe kadar toparlanır sanırım.yakın ve ucuz olması güzel.
brezilya 9 gün güzel süre,asya pasifik bölgesinede aynı yolu harcıyorsun hatta 6 saat civarı ileri olduğundan gece binip akşam inme durumun oluyor.brezilya da tam tersi durum.
tanzanya çok uygun,yol 7-8 saat sabaha karşı inmiş oluyorsun,indin otele gittin uyudun uyandın merkezde takıldın ilk gün,2.gün klimanjaro,3.gün serengeti,4 merkez 5.zanzibar 9 dönüş.