Yakın bir zamanda mısır çarşısına gideceğim ve alacağım şeylerin başında arı poleni geliyor. Lakin bu leziz mamul son derece hassas ve bayatlamaya müsait bir ürün olduğu için dikkatli davranmak gerekiyor zira orda anlamayıp eve gelip tattığımızda balı andıran bir tad yerine çiğ patlıcanı andıran bir tatla karşılaşınca durumu anlamak zor olmuyor birde 100 gramının bile 10 ytl den pahalı olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.. acaba mısır çarşısında ya da eminönü civarında arı poleni bulabileceğim, tavsiye edeceğiniz arı mamülü satan ya da aktar benzeri bir yer var mı ?




 

ege'de yasayan bi tanidiginiz vardir mutlaka diye dusunup, oralardan aldirtmanizi oneriyorum. direkt ureticiden alabilme sansi cok fazla oralarda.
not: annemin cantama koydugu polenler olcak dolapta. bozulmayanlari varsa, haftaya bi mesajla hatirlatirsaniz verebilirim.
haa bir de annem denizli'den size irtibat telefonu da bulabilir, ugrasirim diyorsaniz kargoyla vs..
bi daha not: burda bahsi gecmemis ama ari mamulu diye yazayim dedim, ari sutu de tuketiyorsaniz kesinlikle eczane ve aktarlardan almayin derim.

pyro clustic flow

özellikle arı poleni satan bir dükkan var.yeri fatihte.vatan emniyet müdürlüğünün yanından gir hırkai şerife çıkarken sağda göreceksin.ben oradan alıyordum.mısır çarşısı sahtekar olmuş çıkmış.bi baharat seti hazırlattım 300 lira istediler.almadım dısarda gezerken toptancı gibi bir dukkan gordum 90 liraya aldım aynı seti.

cizgilipijama

aktar olayı için mısır çarşısına gitmeyin derim ben. yaşlı teyzelerden öğreneceğiniz yerel aktarlar daha iyi olabilir, mısır çarşısı aşırı turistik ve fiyatlara da yansıyor bu. tabi arı üretimi olan şeyler hakkında bal dışında bi bilgim olmadığından fikir veremeyeceğim.

whoosie

malatya pazarının karşı köşesinde eski bi dükkan var.dışı ahşaptır.içerde gözlüklü bi amca var kesinlikle güvenerek alışveriş yapabilirsin

cold
1

mobil görünümden çık