Halen iş arıyorum; önceden bahsetmiştim(git: 31732), vatan bilgisayar ve türevlerinden ümidi kesmiş durumdayım. Çağrı merkezlerine başvurayım dedim, hatta bir tanesi(banka) için ön mülâkata gittim(ama görüşme bankayla olmadı bunu geçsem bankayla da olacaktı), neyse sorum şudur bu çağrı merkezlerine girebilmek için ne yapmam gerek(başvurmak haricinde). Girdiğim mülâkatta çok saçma sorular geldi. Yok "neden çağrı merkezinde çalışmak istiyorsunuz?", yok "kariyer planınız nedir?" gibi... Bunlar hiç gerçekçi sorular değil bence, yani kim küçükken "ben büyüyünce çağrı merkezinde çalışacağım." ya da "iyi bir kariyer için mutlaka çağrı merkezinde olmalıyım." gibi şeyler düşünür. Neyse bu işi yapmak istiyorsam kuralına göre oynamalıyım, böyle saçma sorulara ne cevap vermeliyim. İşi gerçekten istiyorum, yapabileceğime inanıyorum. Ama şu garip soruları doğru yanıtlamadıkça işim zor gibi. Ne önerirsiniz?
Ayrıca başka iş önerilerine de açığım, çalışmam gerek...



 

hakikatan o kadar zor mu ya cagri merkezine girmek?ben de le bi yerde calismayi dusunuyodum ama daha basvuru yapmamistim.arkadasim hemen girdi valla ben de ondan esinlndim.ama onun tanidigi falan vardi.hmm hic bole tahmin etmemistm.

illusionist

@illusionist
Ben de sizin gibi girmesi kolay olur düşüncesi ile başvurdum ama pek öyle olmadı...
Bir de arkadaşınız nerede girdi? Mümkünse bize de bir yol göstersin.

late viper

evet cok siradan birsey gibi goruluyor cagri merkezi operatoru olmak ki bir kac buyuk sirketin ki haric oyle de zaten. ama saglam sirkettekiler de saglam oluyor hakikatten.
arkadasimin annesi lufthansa nin cagri merkezinde calisiyor. kendisi zaten italyan anne, turk babadan olma ve almanyada buyumus. dolayisiyla italyanca, almanca, turkce (oeh) sular seller gibi..haliyle aldigi para da fazlasiyla saglam. (cidden saglam)

no christ requiress

@nochristrequiress
Hocam sizinki biraz uç örnek olmuş, öyle bir yere zaten başvurmam. Ne yapıp, ne yapamayacağım farkındayım. Yapabileceklerime başvuruyorum ve oralara nasıl girebileceğimi soruyorum. Yoksa sizin verdiğiniz örnekteki gibi bir yerde istesem de çalışamam elbet, hatta onlar gel dese ben gitmem, gidin eğlenecek başka adam bulun derim...
Yani; hayallerde yaşamıyorum, yapabileceğim işlere girmek istiyorum...

late viper

mail adresini verirsen, işine yarayacak birşeyler önerebilirim. burda söylemem pek sağlıklı olmaz benim açımdan:)

rpmcmurphy

@rpmcmurphy
engerek et gmail.kom
önerilerini bekliyorum...

late viper

çağrı merkezinde çalışan biri olarak benden sana tavsiye;yol yakınken vazgeç.

cold

çağrı merkezinde çalışıp da mutlu olan hiç arkadaşım olmadı.durmadan dert yanıyorlar.

gregory

@cold
Tamam, "yol yakınken vazgeç." de gerisi? Başka bir iş öneriniz var mı? Dediğim gibi iş bulmak zorundayım, hatta ilk sorumda da belirttiğim gibi(git: 31732) acil iş bulmam gerek, elbet başka işlere de açığım, ancak iş nerde? Farklı farklı işlere başvurdum/vuruyorum ama bir tek çağrı merkezi için mülâkata çağrıldım, onda da daha başta elendim. Ki işe girmek benim için çok önemliydi, kötü oldu... Ayrıca okulu bitirmedikçe fazla seçeneğim olamaz(hoş bitirince de olmayacak). Yani önerebileceğiniz başka iş yoksa, "vazgeç" demektense işe nasıl girdiğinizi anlatmanız daha yararlı olur.

@gregory
Hizmet sektöründe olup da dert yanmayan var mı? Dert yanarlar ama işi de bırakmazlar(daha iyisini bulmadıkça). E benim tecrübem yok, seçeneğim yok, boş durmaktansa el mecbur yaparım. İşe gireyim de sonra şikayet ederim...

late viper

bugünkü aklım olsa ben girmezdim.bi çağrı merkezine girdin mi gerçekten kariyerini orda planlıyosun iş değiştirmek istesen bile sadece deneyimin için seni hiç ummadığın bi yerin çağrı merkezi için görüşmeye çağırırlar.tabi sen istersen çağrı merkezine girebilirsin girmek çok zor değil sorulan sorulara çok mantıklı cvp ararsan gerçekçi olursan zor olur ama kariyer hedefin ne diye sorduklarında insanlarla iletişim kurmayı sevdiğim için ve insanlara yardım etmek istediğim için bu işi yapmak istiyorum,belli bi deneyime ulaştıktan sonra departman içi değişiklik yapmak istiyorum gibi bi yalan uydurabilirsin ama sakın takım lideri olmak istiyorum deme çünkü ilk görüşmeler takım liderleri girer;) sigara içiyomusun diye sorarlarsa hayır de vardiya benim için problem değil de.yeni ortamlara rahatlıkla uyum sağlarım de.bu yalanlar zaten bi çağrı merkezine girmek için yeterli ...

hangi depertmanda deneyimini arttırmak isterdin gibi bi soru gelirse çağrı aldıktan sonra back office geçerek işin bütün alt yapısana oluşturmak istiyorum dersen damardan girersin.çağrı merkezi için herşeyi bilmek gerekir diyebilirsin....

cold

Bi kere call center için bilgisayar bilgisi filan hiç önemli değil. Yapman gereken ekrandaki soruyu sorup verilen cevabı oraya yazmak (veya seçeneklerden seçmek) sonra yine başka bi ekran geliyo onu soruyosun falan filan. Yani call center da çalışabilmek için en gerekli yetenek düzgün konuşabilmek...

Bu aralar malesef call center agentlığı da kesat. En büyük call center global bilgi (turkcell) 6000 kişi olmuş (ohaa) ve adam alımını kesmiş. Ama globalden herşey beklenir gelecek ay 200 kişi çıkartıp 10 kişi alır sonraki ay 50 kişi çıkartıp 300 kişi alır biraz enteresan bi yer orası. Oraya kessin başvur.

SBS(Siemens) ise küçülüyo toshiba projesi bittikten sonra kendini kurtarttıranlar ya diğer projelere ya da başka şirketlere geçti. Kalanlar da işten çıkarıldı. Buraya da başvur fekat fazla bi ihtimal bekleme.

Türk telekoma özelleştirmeden sonra ilkokul mezunu ameleler bile girdi ama bu aralar durumları nasıl bilemiyorum....

Bu yaz call centerlardan fazla umut bekleme. Dediğin gibi teknosa ya mediamarkt a filan başvur. Bi de takilde yazın tatil bölgelerinde açılan migros, tansaş gibi yerlere sezonluk insan ihtiyacı oluyo. Onlara da başvur...

selimse

öncelikle çağrı merkezleri için insan dışında ayrı bir tür olması gerek, kesinlikle insan işi değil.
sonrasında, ben de çalıştım ve öyle sorular sorulmadı, gerçekten saçmalamışlar, muhtemelen sabrınızı ve sinirlerinizi deniyorlar, çalışırken çok lazım olacak :)

yabancı dil biliyorsanız, hele almanca, iyi paraya, o tür sorulara muhattab olmadan iş bulursunuz, cevabınız hayırsa bence pazarda limon satın en azından insanlığını kaybetmezsin.

marmara34

EN AZ ORTA ÖĞRETİM MEZUNU

PREZENTABL

İKNA YETENEĞİ KUVVETLİ

HEDEFLERI OLAN

İLERİYE DÖNÜK KARİYER SAHİBİ OLMAK İSTEYEN

TÜM SOSYAL HAKLARI FİRMAMIZ TARAFINDAN SAĞLANACAK

EKİP ARKADAŞLARI ARIYORUZ

ÇALIŞMA SAATLERİ HAFTA İÇİ : 10:00 18:00

CUMARTESİ : 17:00 PAZAR OFF

ALIMLAR M.KÖY YENİ AÇILACAK 5.ŞUBEMİZE YAPILACAKTIR

NOT : CUMARTESI CALISMA UCRETI MAAŞ'A YANSITILACAKTIR
SSk+MAAŞ+PRİM+YOL+YEMEK

CEMAL TOPKAN 0530 978 4 5 6 7

xcemalx
1

mobil görünümden çık