öncelikle (git: 326595),

ya bu hayvan iyice çığrından çıktı. son 10 gündür falan her şey yolundaydım, bir iki gündür beni üzerime gelip yapmaya başladı tuvaletini. ne abi bu hayvanın derdi, artık canımı sıkmaya başladı. sanki hanımefendinin her istediğini yapmak zorundaymışız gibiü bi şeyine karışınca hemen geliyor üzerimize fıydırıyor ya kevaşe. veteriner buna bi şey yapabilir mi, biz ne yapalım? yardımcı oluverin kedi dostları.


 

azmış :) erkek misiniz?

kediebesi

daha 5 aylık bile değil, bu yaşta azma olabilir mi ya. evet er kişiyim. tuvaletini üzerime yapma dışında bi şey yok ama, yani diğer kedimdem gördüğüm azma belirtisi göremedim hiç :/

zozjotejmnk

taş döküyor veya idrar yolları enfeksyonu olabilir.. kumunu acıyla ilişkilendirdiğinden farklı yerlere yapıyor olabilir. bir an önce vet.


p.s: vete götürdükten sonra bir şey çıkmazsa kum kutusunu sık sık (günde 2 defa) temizlediğinizden emin olun zira bazen pis kutuları kullanmak istemiyorlar.

point me at the sky

evet bu aralar başlar ergenlik. gittikçe kızışır. bir nedenle kokusunu yaymaya çalışıyor. kumu, yemeği, yatağı boku püsürü tamsa bence size çişi koklatmak istiyor. kediler köpekler de insanları cinsiyetine göre değerlendirir.
bunun dışında bir sıkıntısı yok gibi görünüyosa caydırıcı işlere girişmeniz lazım. ha bi de çiş pozu alıyo mu kaçırıyo mu çişi belki tutamıyo o da mümkün. o konuda yukardaki cevaba katılıyorum.
yanınızda sprey kolonya tutun pozu alınca sıkın gözüne. caydırmak lazım bi şekilde bu hareketten.

kediebesi

gayet rahat rahat pozisyonu alıyor, kaçırma falan yok. tuvaletini, ilk olarak üzerimize yaptığından beri güzel temizliyorum sürekli. biraz önce tam pozisyon almışken aldım attım tuvaletine yapıverdi oraya güzelce.

@kediebesi dediğinizi deneyeceğim, bakalım yine devam ederse vet yolu göründü. teşekkürler.

zozjotejmnk

bence de bir veterinere götürün. eğer herhangi bir hastalığı yoksa tuvaleti dışında o pozisyonu aldığında tutun, tuvaletine götürün ve patilerini kumuna sürtün.

kolonya falan sıkmayın bir de sakın hayvanın gözüne.

in memory of botvinnik
1

mobil görünümden çık