saat 19.00-19.30 sularında iş bankasının bulunduğum ilçedeki atm sine mevduat hesabıma 90 tl yi yatırmak amacıyla gittim. Ancak parayı bankamatiğe sürmeme mütevellit paranın atm tarafından çekilmesinden hemen hemen 1 saniye sonra bankamatik "işleminizi gerçekleştiremiyoruz" minvali bir uyarı verdi ve kartımı iade ederek çektiği parayı hesabıma aktarmadı.. Mesai saati de olmadığı için bankamatiğin başında istemsizce "belki sonradan verir lan" umuduyla 2-3 dakika bekledim ama para gitmişti. 5 lirada olsa 10 lirada olsa son derece sinir bozucu bir durum neyse.. Az evvel çağrı merkezini aradım durumu aynen anlattım büyük ihtimalle paranın atm nin emanet hazensi gibi bir kısmına alındığını yarın şube ile görüşmem gerektiğini söylediler.. ne kadar sürede iade edileceğini veya hesabıma aktarılacağını sorduğumda da kaçamak cevaplarla bankanın yoğunluğuna göre değişeceğini söyledi müşteri temsilcisi.. Şunları sormak istiyorum:


1- Bu tarz bir durumda bankalar genelde paranın iadesini veya hesabıma aktarılmasını ne kadarlık süreçte gerçekleştiriyor ?

2- Daha önce özellikle iş bankası atm leri ile ilgili başından bu tarz bir tecrübe geçirmiş olanlar var mı? iş bankası iade sürecinde nasıl bir prosedür uyguluyor ?

 

yarın subeye git erkenden durumu anlat. sayıp bakarlar paraları. işlemlerı kontrl edıp ıade ya d ahesaba gecirirler.

bryan fury

sabah 9da banka açılınca dikilin şubeye. saatini vaktini vererek olayı anlatın. hemen orada halledin. bankaya ve şubedekilerin keyfine bırakırsanız bir bardak soğuk su içme ihtiyacı bile hissedebilirsiniz bence.

kedili madam

ben arkadaşın tuttur mu bilyoner mi ne adresine para yatıracaktım iş bankasından. kartsız işlemden arkadaşın tel numarasını falan girdim. derken fazla beklemişim bankamatik işlem yapmadınız, paraya el kodum gibi bir şey dedi. tam da cuma akşamı oldu olay. pazartesi gittim şubeye. bir dilekçe yaz dediler. şöyle böyle oldu paranın iadesini istiyorum diye yazdım verdim. hemen parayı verdiler. kimlik fotokopin gerekebilir ekstradan.

emrag

herşey kayıt altınta tutuluyor,

sıkışmış parayı kontrol edip, kayıtlardan kimin olduğunu çıkarırlar.

otomatik olarak hesabına işler para.

lanlanlan

@emrag

anladığım kadarıyla benim işlemimde parayı geç sürmemden kaynaklandı ama senden farkım mevduat hesabım olması yani kartlı işlem. Yarın gidelim bakalım neler diyecekler.. inşallah senin gibi hemen işlemim gerçekleşir..

joehigashi

işbankası müşteri hizmetlerini ara, parayı alan bankamatiği belirterek paramı yuttu, bakarsanız bankamatikte 90tl fazlalık göreceksiniz de, oradan yönlendirirler.

r_u_h
1

mobil görünümden çık