öncelikle şunu belirtmek istiyorum. yazacaklarım atmasyon, kendimi kandırma durumu değildir.

şu an yaşım 22. ileriye dönük kendime küçükte olsa okul kariyer planı hazırladım. tek hedefim 4 yıllık bir üniversite bitirmek.

askere çoktan gidip gelmiş olmam gerekiyordu, fakat olmadı. iki yıllık bir üniversite okudum. şu an mezunum ve kafamda psikolojik olarak bir takım garip düşünceler var.

geçen 1 ay içinde rüyamda 3-4 kez kendimi askerdeyken gördüm.
bu rüyalardan birinde, savaştayken zor durumda kalmış ölmek üzereydim.
bir başkasında pkklılarla savaşıyorduk.
diğerinde askerden kaçmaya çalışıyordum.
son olarak askerdeyken yüksek bir yerden uçuruma atlıyordum.

şu an psikolojik bunalım içerisindeyim ya da kendime göre öyleyim. bu rüyalardan oldukça etkilendim.

geçen hafta bir yakınım için hastaneye ziyarete gitmiştim. birden kendimi odadan dışarı attım hüzünlendim. çünkü aklımda sürekli bu rüyalar var. hüzünlenmemin sonucunda kendimi kaybettim ve duvarları yumruklamayı başladım ve en son pencere camına vurmuşum ki, o zaman kendime geldim ellerim kanlar içindeydi.

orta okuldayken de buna benzer bir şeyler yaşadım. haberleri dinlemiştim. şehit haberleri vardı. ben de mi diye kendimden geçmiştim cama kafa atmıştım.

bana yardım edebilecek birisi var mı?

 

klasik olacak ama bir psikolog bulmanızı öneririm. elbette kendinizi kandırdığınızı düşünmez kimse bu durumda. tam tersine kendinizi son derece bilinçli bir şekilde takip ettiğinizi gösterir ki bu herkesin yapabileceği bir şey değil.

psikolog olmadığım için bir şey söyleyemiyorum, fakat terapi gerçekten son derece işe yarar bir yöntem. tabi maddi olarak zorlayıcı olabiliyor bunlar malesef. ne var ki arkadaş ortamında konuşarak yada kendi kendinize halletmeye çalışmanız sizi yıpratıp yorabilir, uzun sürebilir. en azından bir kez olsun iyi bir psikoloğa görünürseniz, size çizmeniz gereken yolu ve yöntemleri söyleyecektir. böylece siz de soru işaretlerinizden kurtulursunuz.

aritra

kız arkadaş bul, olmadı escort arkadaş bul. Bişey bul rahatla.. Geçer..

onyetele

@aritra, maddi durumu göz önüne aldığım zaman psikolog dediğin gibi zorlayıcı olur.

@onyetele, kız arkadaş bu durumu rahatlatmak için yetmez. kolay bir şey değil.

eternal_soul

maddi olarak imkanın yoksa, gidersin askerlik şubesine askerlik işlemleri için, muayenede belirtirsin durumu, dikkatlerini çekerse birşeyler yaparlar. Askere alırlarsa da RDM de konuşursun bu durumu.

Rüyalarına renk katalım o zaman, askerde PKK ile savaşma şansın olduğu gibi (ki düşük ihtimal), yolda giderken sana araba çarpabilir, kafana beton düşebilir, su içerken boğazına su kaçar ve boğulur ölürsün.

Takma kafana, askere paşa paşa git yap gel, bu kadar kişi yaptı da sen mi yapamayacaksın?

bonjurkes

@bonjurkes, askere gitmek istemiyorum şeklinde bir şey söylemedim. askerde pkk ile savaşma şansı nasıl düşük ihtimal olabilir? askerleri neye göre sınıra gönderiyorlar ki düşük ihtimal olsun? silah tutamayanlar, benim gibi psikolojisi bozuk olanlar falan sınıra gönderilenler arasında diye okumuştum.

eternal_soul

zaten meselenin askerliğin kendisi olduğunu da düşünmüyorum. ama devlet hastanesine gittiğinde sana antideprasanı basıp gönderirler. okulunu bitirir askere gider, orada durumdan bahsedersin, ciddiye alırlarsa ne ala.

@eternal, sana mesaj attım bakabilir misin.

aritra

sakarya fırat izlemek iyi gelebilir.

otebostan

@otebostan sakarya fırat? off abi.. naaptın yaa

onyetele

@otebostan, call of duty oynayamıyorum, görmek istemiyorum ne sakarya fıratı :)

eternal_soul

@eternal, iki kişi arası diyalog olacak ama sorunun cevabı bu da,

Silah tutamayan adamı doğuya gönderiyorlar diye birşey yok. Her bölük ve birlikte silah tutamayan adam vardır. Bunun gerçek sebepleri olabileceği gibi (psikolojik) yalandan sebepleri de olabilir (para, bizzat gördüm). Yani silah tutamazsan ya da psikolojik sorunların varsa doğuya gönderilirsin diye bir kural yok.

Kaldı ki doğuya giden her asker pkk ile savaşmıyor, doğuda askerliğini yapıp yaşayan ve pkk ile savaşmayan arkadaşlarım var.

Yani sen olabilecek ihtimallerden birine (muhtemelen en kötüsüne) takılı kalmışsın, bunu dediğim gibi muayenede söyleyebilirsin.

Askerlik yapmış biri olarak sana şunu da söyleyeyim, eğer olay ölüm korkusu ise, bu illaki doğuda pkk ile savaşırken olmayabilir. Nöbet tutarken ağzıma dolu tüfeğin namlusunu şaka lan şaka diyerek sokmaya çalışan mallarla bulundum, ya da kazayla arkadaşını tüfekle vuranlarla.

Yani olay, askerlik = doğu = pkk = savaş = ölüm değil. Eğitim zaiyatı olma durumu da vardır, kaza kurşunu olma ihtimalin de vardır, var da vardır.

bonjurkes
1

mobil görünümden çık