Şimdi pnpalar,19 yaşındayım ve ünversiteye hazırlanıyorum. ünv.de seçiceğim bölümün dersleri ingilizce olduğu için, ingilizcemi geliştirmem lazım.Amerika'da pratik yapmak istiyorum hemde oraları merak ediyorum bir dil kursuna yazılmak fikri var aklımda ama maddi imkanlar kısıtlı orda hem dil öğrenip hemde çalışabilirmiyim? konuyla ilgili pek bilgim yok yardımlarınıza ihtiyacım var sistem nasıl işliyor şirketlere filanmı başvuruyorum? vize olayı nasıl bir problem çıkartıyorlarmı?herkes bildiklerini yazrsa ben ve benim gibiler için büük ışık olucaktır şimdiden teşekkürler.




 

- okulu sen de ayarlayabilirsin, acenta aracalığıyla da. abd'de öğrencilerin çalışma hakkı yok. çalışan kaçak olarak çalışıyor. bunun için okul senden belli bir miktar parayı hesabında göstermeni ister. bunları okula gönderdikten sonra okul i-20 denen bir belge yolluyor. bu belge öğrenci vizen için gerekli, bununla ( ve diğer belgelerle ) vize başvurusunda bulunuyorsun.

- bir diğer yol da work and travel. genelde acenta aracılığıyla yapılıyor, bunda dil eğitimi almazsın. çalışma iznin olur, yaz döneminde çalışmak için abd'ye gidersin. çalışırken ingilizce pratik kazanman hedeflenir. ama bugüne kadar ingilizce yönünden böyle bir fayda sağlayan adam görmedim. gidenlerin kimisi acentaya verdiği parayı amorti edebiliyor, kimisi edemiyor. çılgın paralar kazanan olabildiği gibi işsiz kalanlar da oluyor.

bunlar benim bildiklerim. çeşitli acentalardan da bilgi al, hepsini karşılaştır. aklında bi şehir belirle ona yoğunlaş bence, öteki türlü adamın kafası çok karışıyor.

şu site de faydalı epey; www.usa-turk.com

toshiro
1

mobil görünümden çık