basitçe projenin debug klasörünün içindeki mdf dosyasına bağlanıp bir datagridview'ü doldurmasını istiyorum. dgv'a add data source diyip new connection'dan "Microsoft SQL Server Database File"ı seçiyorum burdan da browse kısmından mdf dosyasını seçiyorum ama "network related or instance specifi error.... error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified" diyor. nasıl kullanıyorduk bu mdf'yi?




 

sql server duzgunce calisiyor mu? tam olarak nasil bir kod kullaniyorsunuz, buraya veya baska bir yere paste etseniz daha kolay cozulur sanirim sorun.
zira verilen hata cok fazla seyde karsiniza cikabiliyor. spesifik bir hata kodu degil yani.

entrapmen

dil ? vb.net,c# ?

kimlanbu

ya evet biliyorum genel bi sorun olduğunu. dil c# da kod bile değil benim dediğim. yani bir tane form içinde dgv var. direk arayüzden datasource filan seçilebiliyor ya ordan sql server'da olan bi database'e değil de daha önceden yapmış olduğum ufak bi projede kullanmış olduğum .mdf uzantılı dosyaya bağlanıp bu dgv'ü doldurmak istiyorum. yani mdf dosyası herhangi bi yerde olabilir. daha önce de bu şekilde kullamıştım ama şimdi çalışıtrmaya çalıştığımda hata veriyor bununla ilgili. yani o dgv'ü doldurarak bağlanabilmeye çalıştığım bi test gibi düşünülebilir. daha sonra kod yazıcam. anlatabildim mi bilmiyorum.

mesela şunun gibi connection stringler de denedim:
"Data Source=.;Initial Catalog=" + Environment.CurrentDirectory.ToString() + "\\nadsat.mdf;Integrated Security=True";
"Provider=System.Data.SqlClient;Data Source=" + Environment.CurrentDirectory.ToString() + "\\nadsat.mdf";
"Data Source=.\\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=" + Environment.CurrentDirectory.ToString() + "\\nadsat.mdf;Integrated Security=True";

bunları denerken de dosya debug klasörünün içindeydi. o path da doğru yani kontrol ettim.

tepedeki psychedelic adam

şimdi bişeyler yaptım. sql server express 2005 laızm diyip bi link verdi. o link de sql server 2008 express r2'ye yönleniyor. bende sql server 2008 r2 yüklü zaten. anlamadım.

tepedeki psychedelic adam

sql dosyasi 2005'de hazirlanmis olabilir mi?

yani sql dosyasini 2008 r2 ile acip tablolari falan gorebiliyor musunuz?

entrapmen

evet öyle bişey olabilir o zaman.
bu akşam eve gidince bir de evde deniycem. evdeki bilgisayarda 2005 yüklüydü.

tepedeki psychedelic adam

evet evdekinde oldu.

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık