Ekşisözlüğün siz değerli fm cileri.. Eski bir cm ci olarak ve ingilizce bilmeden oyun oynanmaz mantığı sebebiyle uzun süredir fm serisine bulaşmıyordum ama ön yargılarımı yıkıp bulaştığım an oyundan kopamaz oldum. İnteri aldım ve ilk sezonumda şampiyonluk sevincini yaşadım neyse bunlar detaylar esas mevzulara gelelim

1- Scout larımız var hani potansiyel ve yetenek değerlendirme puanı 20 olan scoutlar.. Mesela ben pierluigi casiraghi'yi beğeniyorum.. Ayrıca onun dışında tord grip var isveçli danimarka iskandinav ülkelerinin kurdu olmuş bilgisi had safhada.. Bu adamlara ne kadar güveniyorsunuz ? Misal sezon sonunda benim böyle 3-4 tane scoutum 15-16 yaşlarında yeni yetişen oyuncuları 3,5-4 yıldız puanı ile tavsiye etti.. Siz bu tarz oyuncuları hiç tecrübe ettiniz, geliştirebildiniz mi ? Son olarak bana bayern alt yapısındaki emre can'ı ısrarla öneriyorlar bayernde satmıyor.. wonderkid ve büyük futbolcu olma ihtimalleri nedir bu adamların? İyi paralar verip almaya değer mi ? Hadi diyelim scout'a uyup aldınız bu adamları geliştirmek için idman harici ne gibi stratejiler uygulamalı ? u 19 da mı kalsa iyi yoksa pilot takımlardan birine mi göndermeli ?

2- Staff kadromda kıyamet kadar youth coach var ve bunların bazılarının genç oyuncuları çalıştırma özelliği ciddi anlamda düşük.. Acaba nitelikli bir genç akademisi oluşturmak ve italya'nın la masia sının temellerini atmak için genç futbolcu hocaları kaç tane ve özellikleri ne olmalı ?

3- Şu başgandan futbolcu isteme olayını beceremedim ben.. Başkandan futbolcu istemek ve kabul etmesini sağlamak için hangi şartları oluşturmak gerek ? Sol bek için gareth bale i al bana başgan dedim ama moratti finansal sebepleri gerekçe göstererek kabul etmedi.. Kabul etmesi için mutlaka oyuncuyu transfer edecek bir meblağnın transfer bütçesinde bulunması mı gerekiyor ?

 

3- Meblağ bulunması şart değil, zaten büyük transfer ve meblağ yoksa başkan ipleri eline alıyor ve transferi yapıyor.

2-Ben yüksek olanları tercih ediyorum.

1-Takımdaki tecrübeli oyunculardan ders almalı ve maça çıkmalı, bi tane oyuncu buldum 18 yaşında özellikleri bendeki forvetlerden çok çok iyi alıyorum şampiyonlar ligi maçına çıkarıyorum lig maçında oynatıyorum artıyor valla.

saiko
1

mobil görünümden çık