Merhaba sayın yükseköğrenimkurumubaşkanları. yabancı bir arkadaş siyaset bilimi üzerine türkiye'deki master seçeneklerini araştırıyor. Bendeniz bir müyendis olarak pek yardımcı olamadım. Önerileriniz nedir? İstanbul öncelikli. Boğaziçi ve ankara siyasal hariç..




 

siyaset bilimi bölümü sadece özel üniversitelerde var zaten.

siyaset bilimi ve kamu yönetimi ise sorduğunuz, odtü'nün hocaları çok iyidir. istanbulda bahçeşehir ve marmara'yı tavsiye ederim

lancelot du lac

Diğer üniversiteleri bilemem ama ODTÜ'yü boşver, hatta sakın öyle bir hata yapma...

marcelle

kamulu olanın haricinde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü de var, yıldız da vardı bu bölüm.

toshiro

mümkünsel gsü

free bird

kesinlikle siyasal bilgiler fakultesi. neredeyse butun hocalarindan ders aldim, istanbul universitesi siyasal bilgiler fakultesi'ni siddetle tavsiye ederim. tam olarak istediginiz bolum var midir pek emin degilim fakat. arastirin derim.

emfuzi

lisansta siyaset bilimi ve kamu yonetimi ya da siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler olabilir bolumun adi, ama masterda bir programa kayit olursunuz yani ODTUde de Bilkentte de siyaset biliminde master yapabilirsiniz (kendim yapiyorum mesela). Soruya gelince ne calismak istedigine gore degisir, zira bir hocayla beraber calisacak, kendi konusunda iyi hocalar da farkli okullarda. calisma konusuna gore yardimci olabilirim ama.

ansya
1

mobil görünümden çık