şimdi benim bilgisayarımda şöyle bir sorun var. ben bilgisayarımda bulunan bir video oynattığımda beyazın bir tonu sarı sarı çizgi olarak gözüküyor. yani bs playerla bir film açtığımda o ton sarı sarı çizgi oluyor ve filmi kapatsam da geçmiyor. artık hep öyle bilgisayarı tekrar başlatana kadar. ama tarayıcı üzerinden bir video açtığımda sorun yok. bu sorun ilk çıktığı zamanlar dizüstünün kapağına vura vura düzeltiyordum bu sorunu. iki vurunca bir de kapağı açıp kapayınca geçerdi yani. ama artık geçmiyor. kıpır kıpır oluyor sorunlu bölgeler o kadar.
ne oldu şimdi benim bilgisayarıma?



 

Anakartınızda sorun var.

Oguzhang

dizüstünün kapağına vura vura düzeltiyorsanız muhtemelen anakart ile monitörün bağlantısını yapan flex kablolarda bir sorun var, her halükarda bir teknik servise bırakmanız iyi olur.

darksoul

Oguzhang Bence yanlış arıza tespit. Ekran kartın arızalı, ve hatta şunu diyim, bilgisayarının markası yüksek olasılıkla Acer

rumuzsuz

@rumuzsuz hayır asus

sarper361

Arızanın sebebi bence hala anakart.

Bunu kesin tesbit yolu basit. Laptopu normal pc monitörüne bağlayın. Normal monitörde de aynı hatayı veriyorsa anakarttır. Zaten makinenin baya eski olduğu anlaşılıyor.

Oguzhang

@oguzhang tvye hdmi'dan bağlayınca sorun yok.

sarper361
1

mobil görünümden çık