Bimden yumurta almıştım 3 hafta kadar oldu,buzdolabında ambalajını bile açmadım....PAketin üzerinde son kullanma tarihi 03.11.2011 yazıyor.. Acaba skt oda sıcaklığındamı geçerli yoksa buzdolabında da bozulabilirmi? Nasıl anlarım bozulduğunu..kokusu dışında..En son bozuk yumurta kokusu duyduğumda tiksinip aylarca yiyememiştim..Hala yiyemiyorum.. arkadaşa vercem bozulmadıysa..




 

yemeyin. suya atınca batarsa bozulmamış olması lazım ama ben yine de yemezdim.

tepedeki psychedelic adam

bir kaseye bir tanesini kırın eğer sarısı dağılmıyorsa yenilebilir haldedir dağılıyorsada çoktan gitmiştir.ama bence onlar sizi çoktan terketmiştir atın çöpe yazık arkadaşınıza.

alciphron

kolay bozulmaz. kış şimdi. alciphron doğru söylemiş. bi de daha zor bir tespit yöntemi var. olduğu yerde çevirin. dönerken üstüne parmağınız ile bir saniye bastırın ve çekin. eğer dönmeye devame ederse sağlamdır. dönme hızla durursa bayattır. bunu fizik eğitimi almamış birisi olarak yanlış değildir umarım diyerek "ataletin momentumu" kuralı ile açıklayabiliriz. nedeni ise şudur: i.imgur.com

buradaki yumurta beyazı ve sarısı + bağların ilişkisi yumurta bayatladıkça "yavşar" öyle olunca yumurtanın içinde sizin fıldır!! diyerek verdiğiniz devinim (ulan bi de fizik okusam uzay bilimci olacakmışım!) bir süre sonra işe yaramaz hale gelir. bu yumurtayı kırmadan, dolayısı ile bakkal markette de deneyebileceğiniz bir metod olup uydurma değil turizm okulu yemek pişirme teknikleri dersi billgisidir.
oh.

ben smyrna
1

mobil görünümden çık