2. Pasaport istek formunda "gidileceği yer" kısmına sadece bir ülke mi yazılacak, bütün dünya yazılabiliyor mu ya da birkaç ülke, nasıl oluyor?
3. "Ne müddetle pasaport istediği" kısmına da gittiğim süreden uzun yazmak daha mı makul? Öyleyse ne kadar uzun yazmam gerekir?
4. "Seyahat sebebi" ni ayrıntılı mı yazmak gerekli?
1. evet
3. Bence alabilecegin en uzun sureyi al. Sanirim 5 seneydi o da. Ogrencilik durumun varsa uzatmak istediginde 1 seneden fazla uzatmiyorlar.
1. eger yurtdisinda oturma/calisma izniniz yoksa pasaportunuzun suresini uzatamayabilirsiniz. www.e-konsolosluk.net adresindeki son madde.
2. vizeyi alacaginiz ulkeyi belirtmeniz yeterlidir.
3. tamamen size kalmis. yalniz hatirlatmak lazim ki cogu konsolosluk istediginiz vize suresinden en az 6 ay daha fazla gecerli pasaportunuz olmasini istemekte.
4. hayir, is veya turistik yazarsiniz olur biter.
1- milano konsolosu tanidik olmasina ragmen uzatmiyor. ille de oturma izni gerekirmis.
Dah dün pasaport başvurusundaydım.
1) evet teorik olarak mümkün ama pratik kısmını polislerin kendisi bile tam bilmiyor. Bu konuda söylenen herşey havada kalıyor.
2) Gidileceği yer tam bir formalite, ilk gitmeyi düşündüğün ülkeyi yaz geç, çok önemli değil.
3) Bu kısım pasaportunun geçerlilik süresi. Burda belirttiğin süreye göre fiyatı değişir. "gittiğin süreden daha uzun yazmak" tabii ki daha makul, yurtdışındayken pasaportunun süresi biterse napacaksın? Cebindeki paraya ve ne kadar yurtdışında bulunacağını düşünerek sen karar vereceksin?
4) Bu da formalite, salla bii yaz geç. "Turistik amaçlı", "eğitim amaçlı", "akraba ziyareti" en çok kullanılan tabirler.
"gidileceği yer" ve "seyahat sebebi" kısımlarını boş bıraktım, vize işlermlerinde halledilecekmiş