şimdi esas sebep hayvanların katline karşı bir tepki mi, yoksa beslenme tarzı olarak bir karşılık mı? yoksa iki türlü de olan veganlar mı var? ya da tamamen farklı bir sebep mi?

aramızda vejetaryen olan var mı? esas olarak onlardan yanıt almak isterim aslında...

not: makale/yazı vs. önermeyiniz kısa ve öz olarak kişisel fikirlerinizi ve felsefenizi merak ediyorum.

 

gözü olan bişeyi yememek gibi. :) kimi bunların ürünlerini de yemiyo süt yoğurt. ilk sorunun cevabı hepsi birden. daha sağlıklı olduğunu düşünüyolar, canlıların yetiştirilme veya öldürülme koşullarına karşılar vs. kimi de bildiğin yiyemiyo tiksiniyo.

kediebesi

veganlık tutarlı olan bence. vejeteryanlığın veganlığa karşı olduğu tarafları bilmiyorum ama veganlar hayvanların acı çekmesine karşı. hayvanların kendi isteklerimize göre sömürülmesine karşı.
bana sorarsan bunlar zengin işi, ama saygı duyuyorum hepsine.

yagmursuyunacorba

Vejetaryanım... Hayatımda hiç bilerek et yediğimi hatırlamıyorum... Öyle hayvanların kesilmesine de karşı falan değilim..Sadece sebebini bilmediğim bi şekilde tiksiniyorum etten..Görmekten bile...Ama şöyle bir durumda var annem bana birkaç defa mercimek çorbası diye 'tavuk çorbası' ,içirmiş..Bazı yemeklerin içindede az miktarda kıyma koyuyor..Farketmessem yiyebiliyorum..ama farkedersem anında kalkarım sofradan..iştah falan kalmaz.. Balık,Tavuk,kırmızı et falan dahil buna...İskender,Döner,kebab,Balık falan hiç yemedim... eminim :) 24 yaşındayım, Azmı yaşarım çokmu yaşarım bilmiyorum.. B vitamini eksikliği tanısı koyuldu...Fast food alışkanlığım da 'kaşarlı tost' tan ibaret...

ataman

(bkz: b12 vitamini)

böyle de bir vitamin var, yalnızca kırmızı et, süt ve süt ürünlerinde bulunan. bu durum türlü sağlık problemine yol açacağından, tüketilmesi zaruridir. daha sağlıklı olduklarını düşünmekle yetinirler sadece, en kötü ihtimalle soluğu hastanede alacaklardır.

ne ki o

@elxa,

b12 vitamininin en yoğun hali hayvansal dokularda bulunur. deniz bitkilerinde bulunup bulunmadığı konusunda herhangi bir fikrim yok, ancak bulunduğunu varsayarsak dahi, insan vücudunun ihtiyacı olan miktarı tam anlamıyla karşılayabileceklerini olası görmüyorum.

kimsenin derdine düşmüş değilim, ne sorunum olabilir ki seninle? keyfini sür dilediğince. bir gerçeklikten bahsediyorum, mantığa oturtmaya çalışma, zorla. hayvansal gıdalar tüketenlerde de b12 eksikliği görülüyor yazmışsın. olabilir, neden olmasın? bunun aksini iddia eden birisi yok burada.

ne ki o

hayvanların kullanılmasına tepki duyduğu için et yemeyen kişiler daha azınlıktadır zannımca,en azından bizim ülkemizde. eti geç ama süt,yumurta falan tüketmemek zor olmalı. çoğu kişi eti gerçekten tiksindiği/hoşlanmadığı için yemiyor. şahsen et ürünlerini gayet seven biriyimdir,ama kuşbaşı vs. şeklinde olunca,yani direkt et olunca içim pek almıyor. kısacası yerken ağzımın içinde bi hayvan olduğunu farkediyorsam,o ağır tadı alıyorsam midem bulanıyor. ama köfte,döner gibi şekillerde olursa sorun olmuyor. vejetaryenliği gayet anlaşılabilir buluyorum yani,düşününce bazen hayvanları kesip yemek bana bile acımasızca geliyor sevdiğim halde:)

aseton
1

mobil görünümden çık