merhaba. tam 1 ay evvel yeni bir kiracı ile ev sahibi arasında kontrat yapılmış bulunmakta. kontrat yapılırken kira bedeli alınmıştı. evde doğal gaz, elektrik, su hepsini kendi adı üzerine alması gerekiyordu. ilk hafta geçti eve taşınmadı. sadece bir kaç vazo, çeşitli nesneler bıraktı. 2.5 hafta önce kendisini aradık. " ne yaptın? eve hâlâ taşınmadın, doğal gazı, elektriği, suyu üzerine aldın mı? " diye sorduk. " tamam ben halledicem " cevabını aldık.

kendisini sürekli cep telefonundan 3 gün boyunca aradık kapalıydı. telesekretere notta bıraktık... ardından bugün çalıştığı iş yerini aradık. kendisi inşaatlarda çalıştığını biliyorduk. iş yerinden aldığımız cevap " burası ile bir ilişkisi kalmadı " şeklindeydi. bu arada ben kimlik fotokopisine baktığımda medeni hali "bekar" yazıyordu ve eve girerken 4 çocuğu olduğunu söylemiş. iş yerine bahsettik. "bekar ama başka bir kadınla kalıyor " dendi. ardından " onu işten çıkarttık çünkü bankalardan kredi çekmiş, bankalar burayı sürekli arıyordu. güvenilir biri görmediğimiz için çıkarttık zaten gireli 3 ay olmuştu " dendi.

yeni bir numara verildi. onu da aradım. telefonları kapalı.

--biraz uzun oldu kusura bakmayın..

elimizde bir kimlik fotokopisi, oturduğu mahalle ( ne kadar doğruysa ), çocuklarının okuduğu okul, 2 cep telefonu ve 1 iş telefonu var.

anahtarı teslim etsin, kira mira istemiyoruz. ne yapabiliriz. akıl fikir verin.

 

ilk olarak piçlik olsun anahtarı değiştir.

ikinci olarak ise notere başvur.

zaraeta

anahtarı değiştirsem gaspçı konumuna düşmez miyim? kontrat devam ediyor çünkü.

baba yorgun

kontratta falan cayma süresi yok mu.

efruz

kendisine ulaşıp. biz evi vermekten vazgeçtik. kontratı iptal etmek istiyoruz, anahtarı getir, senetlerini al desem olabilir mi?

fakat elimizdekilerle ona nasıl ulaşabilirim?
polis yardımcı olur mu? aslında istediklerini anında buluyorlar...

baba yorgun

kira anlaşmazlıklarıyla polis ilgilenmiyor. tavsiyem evin kapısına bir sticker yapıştırıp kabaca durumu yazmanız. oldu oldu olmadı bunun dışında senedin vadesi geldiğinde ödeme almadığınızda haklı olarak sözleşmeyi feshetme durumunuz olacak ama şu an sistem nasıl işliyor bilmiyorum. hukuk sitelerine yazarsan işleyiş hakkında tatmin edici bir cevap alırsın.

emrag

krem peynir genel olarak doğru anlatmış ancak şöyle düzeltilmesi gerekebilir; iki haklı ihtardan sonra kiracının tahliyesini mahkemeden isteyebileceğiniz doğru ancak kontratınızda aynı durumda bütün kira bedellerinin muaccel olacağına dair bir şart varsa mahkeme tahliyeye karar vermiyor, "bütün kiraları takibe koy, alacağını al" diyor.

elinizde kimlik olması güzel bir şey, tc kimlik numarası ile icra takibi sırasında motorlu taşıtı veya gayrımenkulü olup olmadığını görebilir, çalıştığı yeri -ssk'lı ise- bulabilir veya daha bir çok fantastik şey yapabilirsiniz. amacınız ilk seferde evden çıkarmak olmasın, eğer alacağınıza kavuşuyorsanız ve evde hukuka aykırı şeyler yapılmıyorsa sıkıntı etmeyin.

ödenmeyen her ay için ayrıca icra takibi başlatmanıza gerek yok iki ihtarnameden sonra icra takibine geçmek en güzeli bence.

not: anahtarı değiştirmeyin.

yargin
1

mobil görünümden çık