evet bildiğin duvarın boyasının dökülmeye müsait kısımlarında boyayı ısırıp yiyor. bu yüzden odada salamıyoruz. nedir bunun sebebi çözümü nedir?

dakikada 10 tane siyah ufak katı bir parça sıçıyor, bu normal mi?

meyve vermiyoruz, ishal olur, hasta olur diye, haksız mıyız?

yanına bir tane daha alsak mutlu olur mu?

 

sulu seyler yiyorsa oyle diskiliyorlar onun icin su vermeyin, taze yesillik verin kivircik salata gibi, suyunu ordan karsiliyor, taze havuc tabi koyun, yumurta kabugu koyun kutusuna kalsiyum iceren seyler yemek isteyebiliyorlar zaman zaman onun icin duvarin sivasini yiyorlar, yanina bir es koyarsaniz cogalirlar deli gibi dikkat edin.
not: bir de tavsan evde beslemeye fazla gelmez kisa omurlu hayvandir, maksimum ozen gosterirseniz ancak 3-4 sene yasiyor evde, bir anda tak diye gidebilir, normal evde bulunan basit seyler onlar icin oldurucu olabiliyor mesela yerde bir kablo ucu bulur onu yer bagirsagi tikanir, veya ne bileyim naylon torba kemirebilir, odaya oda parfumu sikmak bile zehirlenmesine yetiyor, onun icin fazla baglanmayin, cocuk falan varsa cok uzuluyorlar cunku.

artisnot

edirne türküsü:

yavru davşan duvar yiyor
hanime lorke
meyve yiyor su sıçıyor
eylenme lorke
yanına bir davşan alalım
halilo lorke
maksat davşan mutlu olur
hellello lorke

tsan chan

7 aylık tavşanım duvarı resmen delmiş olmasına rağmen hiç sıkıntı yaşamadı:) tavşanlar kemirgen olduğundan ve ev ortamında doğadaki gibi dişlerini aşındıramadıklarından bunu yapmış olabilir.beslenme konusuna gelince biraz büyüyene kadar kuru mama hariç bizde birşey vermedik yalnız büyüdükten sonra da sebze vermemize rağmen gayet kana kana su içtiği olduyor bu arada beslenmesine bildiğimiz peçeteyi eklemeye yarar var seluloz tüketmeleri gerekiyormuş.çifleşme ve kızan dönemi benim de aklıma takılmıştı.veterinere bizim kız stres olur mu bu durumdan diye sorduğumda tavşan farketmez bile yorumunu alınca üzerinde çok durmadım.sana tavsiyem odanın bir kısmını çit gibi çevirmen eski bir yatağı enlemesine çevirmek gayet iş görür.

blager

@artisnot sulu şeyler yemiyor, yavru olduğu için sadece kuru mamasını yiyor. şu ana kadar herkes yavruyken sebze vermeyin dedi. yanlış aldığın bir nokta var sanırım.

@blager büyüdükten sonra sebze vermenize rağmen yine kakası katı oluyor muydu?

dieselsingle2

davsanlar kadar sevimli hayvan varmi acaba..

delnaja

ben genel olarak demistim, demekki yavruyken degisiyormus ben de bilmiyordum.
suyla ilgili olarak onune koyarsaniz kana kana su icer daha dogrusu suursuzca iciyorlar hosuna gidiyor iciyor, biliyorum ama sonra da midesinde biseyler oluyor hastalaniyorlar. benim ilk tavsan oyle rahmetlik oldu.
ikinci bir sey su verecekseniz bile sakin klorlu musluk suyu vermeyin duble zarar olur hayvana.

artisnot

yavru sebze yemez, yerse ölür, yakında tüm evi kemirir, evde bakmak zor, bir kafese koyup boş bir odada salmak lazım, kemirme taşı falan alın, ben acemiyken evdeki tüm elektronik aletlerin tellerini kemirmişti, şimdi kapalı terasım var orada bakıyorum, çok kaka yapar, biraz büyüyünce ıslak kakada yapacak, bazıları bu kakayı yiyor, geviş getirme gibiymiş, tuvalaet alışkanlığını mutlaka verin, sağa sola pislemesin, arada havlu kağıt peçete verin, tuvaletine talaş koyun temiz olur, kolay gelsin.

elbar

pika hastalığı olabilir diyecem ama yavru bu belki canı bi şeyler kemirmek istiyordur

uykusuz her gece

ya su is vesile oldu resmen, usenmedim eski kizarkadasimi aradim, selam, biz tavsan yavruyken sebze veriyomuyduk diye sordum, ona yeniden yakinlasmak isteyecegimi zannederken boyle bir soru sorunca afalladi kafayi yedim zannetti, neyse ogrendim, vermisiz, 2 sene sonra baska bir sebepten, gazete kagidi yemekten gitmis, final destination bu hayvanlar mubarek ne yapsan yap rahmetlik oluyorlar :)

artisnot

bi petşopa gidip sor davşan kemirgeçi bakıyorum de kalsiyumlu bişi filan var mı de bu neyi kemirsin bişi verin bana evde duvar yiyo de. onlar seni yönlendirir . := davşanım 10 yıldan fazla yaşadı.
poku normal, tavşan boku gibisin ne akarsın ne kokarsın diye bunun için derler. yanına alacağınız öteki cinsten olursa bi ayda 150 davraşnınız olur :=
tsan chan kırışıklara sebepsin :D

kediebesi
1

mobil görünümden çık