[q]
(9) 

Kola vs. Bira

Vicy89 #322740
Selamlar aklıma takıldı size danışayım :)

İnternette baktım 50lik biranın kalorisi 250, 250ml'lik kolanın kalorisi 89.

Şimdi sorum şu içindeki kimyasallar falan göz önüne alındığında ve tabi aynı miktarlarda içildiğinde hangisi daha fazla kilo aldırır?

 

elbette kola. dünyada koladan daha zararlı bir şey var mı?

pangea

mevzu sadece kilo değil ki abicim. haftada iki bardak kola içenlerin pankreas kanseri olma ihtimali %87 artıyor. kola, zehirin önde gidenidir. böyle yazınca, gazoz, ice tea veya enerji içeceklerini de masum bi şey sanmayın. aynı bokun soyu hepsi.

compadrito

Teşekkürler arkadaşlar ama ben biraz daha bilimsel cevaplar bekliyorum açıkcası :/

Vicy89

@compadrito Hangi makale? Merak ettim.

ZZ

Alkolün kilo yapıp yapmadıgına dair pek çok araştırma var. 3 sonuç da bulunmuş çeşitli kurumlarca. Alkolden gelen enerji yağ olarak depolanmıyor ve çok verimli kullanılmasa da yakılıyor vs diyenler var.

Kolanın sonuçları ise tek. Direkt şeker; kilo yapar.

507

kolanın sağlığa bilinen zararı yoktur. Kilo aldırma konusuna gelince,aynı miktarda bira pek tabii daha çok kilo aldırır

tatarcik

kolanın bilinen zararı yok ama içinde sahte şeker dediğimiz bir bok var. bu bok adamın amına koyuyor arkadaşlar. hala bunu öğrenemeyen insanlar bilmeyen vatandaşlar olması düşündürücü. ekstra olarak efes biralarında bu sahte şeker bokundan üretilen madde var. o yüzden bangır bangır 100% malt birası için ibneler diyor tuborg.

efes çok nefis diyen adamcıklarda niye bu boku efes avrupaya gönderdiği bira kutularına koymuyor arkadaş. niye bu güzide firma kendi halkına bu boku içiriyor.

bok = glukoz şurubu/ fruktoz şurubu/ mısır şurubu
amerikada pankreas kanseri patlaması bu maddeler sayesinde oluyor. örneğin steve reis bu bok yüzünden öldü.

kısaca içtiğin biranın kalitesine bağlı olarak sağlığına kilona etkisi farklı olur. ama kola her türlü seni sikecektir. acı ama gerçek.

fukka

@ZZ & Vicy89

cebp.aacrjournals.org (makaleye ulaşmak için ortada açılan pencerenin "scroll bar"ında aşağı doğru 1 sayfa ilerliyorsun)

cebp.aacrjournals.org

@tatarcik götünden sallamanın en güzel örneğini vermişsin.

(bkz: yüksek fruktozlu mısır şurubu)
(bkz: insülin direnci)
(bkz: obezite)

compadrito

fruktoz içermeyen kola kullanırsanız sorun yaşamazsınız @compadrito
şekersiz alın içine dekstroz katın

tatarcik
1

mobil görünümden çık