birçok suya düşen damla fotoğrafı gördüm de böylesini hiç görmemiştim. fotoğrafın altına düzeneğin fotoğrafının linkini koymuş ama nasıl yapıyor ki bunu? düzenekte incecik zaman ayarlamarı yapıp damlacıkları havada mı çarpıştırıyor? hele o turuncu damlacıklar nasıl öyle şekilli saçılmış? sadece boyalı su mu yoksa suya koyultucu madde falan katılıyor mu? bu tür fotoğraflar çekmeye heveslendiğimden değil de çok merak ettim nasıl yapıldığını.

www.flickr.com


 

@mayhemdemon, yok çekim konusu değil aslında sorduğum. damlaları nasıl o hale sokuyorlar, bunu merak ediyorum.
yani düzenekteki ince zaman ayarlamaları derken damlaların düşüş zamanları için ayarlama yapmayı kastetmiştim. üst üste ve çok çok kısa zaman aralıklarıyla düşüyor olmalılar da şekiller mükemmel.

dento

resimdeki bi yerden hava falan vermiştir, normal damla öyle düşmez bence. Bide o su değil yağ galiba.

egomanyak

videolardaki tek renk damla ama. kafa karıştırıcı bir şey yok. benim sorduğum örnekte ise çok daha karmaşık bir nteknik olmalı. mavi ve turuncu renkler suya değmemiş bile sanırım. şu fotoda kırmızı damlaya bakarsak suya değmediği daha çok belli oluyor.
www.flickr.com

şu var bir de pek acayip
www.flickr.com

dento

sound trigging yani sesle harekete geçen bir mekanizma (o dikdörtgen alet) söz konusu.

weeping guitar

damlaların düşme aralıklarını elle ayarlayarak deneye deneyede öyle değişik durumlara sokulabiliyor. ama tam zamanında fotoğrafı çekme işini bilemedim.

r_u_h
1

mobil görünümden çık