www.flickr.com

@mayhemdemon, yok çekim konusu değil aslında sorduğum. damlaları nasıl o hale sokuyorlar, bunu merak ediyorum.
yani düzenekteki ince zaman ayarlamaları derken damlaların düşüş zamanları için ayarlama yapmayı kastetmiştim. üst üste ve çok çok kısa zaman aralıklarıyla düşüyor olmalılar da şekiller mükemmel.


resimdeki bi yerden hava falan vermiştir, normal damla öyle düşmez bence. Bide o su değil yağ galiba.


videolardaki tek renk damla ama. kafa karıştırıcı bir şey yok. benim sorduğum örnekte ise çok daha karmaşık bir nteknik olmalı. mavi ve turuncu renkler suya değmemiş bile sanırım. şu fotoda kırmızı damlaya bakarsak suya değmediği daha çok belli oluyor.
www.flickr.com
şu var bir de pek acayip
www.flickr.com


sound trigging yani sesle harekete geçen bir mekanizma (o dikdörtgen alet) söz konusu.


damlaların düşme aralıklarını elle ayarlayarak deneye deneyede öyle değişik durumlara sokulabiliyor. ama tam zamanında fotoğrafı çekme işini bilemedim.
