laptop'ımın bataryasını, laptop'ın adaptörü prize takılı iken çıkarmasam, batarya eskir mi? yani bilgisayarın kullandığı elektrik bataryadan mı sağlanıyor (bir taraftan boşalırken bir taraftan da doluyor mu prize takılı olduğu için)?

Eskiyorsa, ne kadar eskiyor? Belki dikkate değer oranda değildir? Öyle olursa önemsenmeyebilir.

not: laptop'ım Dell Inspiron 6400, 2006 yılında almıştım.

 

eskir.bataryadan sağlanmıyor bildiğim kadarıyla,batarya o sürede sürekli sarj oluyor.bataryayı ne kadar çok kullanırsan ömrü okadar çok kısalır.

pazubant

yıllardır tartışılan konu evrim teorisi gibi

şimdi batarylar ilk zamanlarda tam performans calısmaz bize öyle dediler

biraz şarj deşarj olduktan sonra randumanlı calısır

bataryaların ömürleride ortalama olrak 1000 şarj deşarj ile biter

özetlersek

bi batarya bitaz kullanıldıktan sora cıkartılıp sadece fişe takıli kullanılabilinir. arada bi şarj etmek gerek tabii elektriklerin gitme olasılığı hesaba katılmadı

murtazaaa

bir zararı olmaz onun, takılı kalsın, zaten laptop'ı laptop yapan özelliklerden biridir o, elektrik kesilirse pille devam edersin, bu da aslında bilgisayarı korur.

bir de sürekli adaptör takılıyken kullanıyorsan en azından haftada bir kere filan pille kullanıp tamamen boşaltıp tekrar şarj etmen gerekiyor pil, çünkü kullanılmadığı zamanda ömrü kısalıyor.

ocanal

zaten 5 yıldır kullandığın bir alet bir süre sonra bataryası işlevsiz hale gelecek o nedenle hiç sök tak yaparak zahmete girme bence.

johndorsey
1

mobil görünümden çık