
hangi kurumda çalışırsın bilmiyorum ama, görevde yükselme diye bir durum/ sınav var. örnek vermek gerekirse, genelde sağlık alanında çalışan sağlık memuru/ebe hemşire vs. yararlanıyor bunlardan. zaten4 yıllık bölüm sağlıkla ilgiliyse okulun olduğu yere atıyorlar. derse devamı da nöbetle hallediyorlar bildiğim kadarıyla... diğer kurumlarda da ne olup bittiğini bilemeyeceğim.
yalnız şöyle bir sorun var; maliye bakanlığının politikası artık 4-bli personel alma yönünde. 4b'de de çakılı oluyorsun yani tayin isteme hakkın yok, maaşın görece düşük ve özlük haklarında bazı sıkıntılar var. tabi bu dediğimde sağlık bakanlığıyla ilgili diğer kurumlar hala 657'ye bağlı kadrolu personel alıyor olabilir.


memur raconunda a kadro olarak geçen ve özlük hakları vs konularda daha cazip olan kadrolara (uzman, murakıp, müfettiş, denetmen vs kadroları) girebilmek için üniversite mezunu olarak kpss'ye girmeniz gerekir, öğretmenlik için de üniversiteyi bitirecek durumdayken kpss'ye girmek lazım tabii ki.
