şimdi asıl sormak istediğim soru şu. başbakana facebook üzerinden küfür eden bir kişi hapis cezası mı ne alacakmış. ne kadar doğru bilmiyorum, haberde okumuştum.

şu pkk itleri sağda solda her yere kendi muz cumhuriyetlerinin isimlerini yazıp, pkk yı destekleyen sözler yazıyorlar. neden bu itlere bir şey yapılmıyor?

küfür eden facebook kullanıcısını gerektiğinde ip üzerinden buluyorlar. neden bu pkk yı destekleyen itlere bir şey yapmıyorlar? ben mi yanlış düşünüyorum?

-- ayrı bir benzer soru daha. hakkaride terörist leşinin cenazesine bilmem kaç bin kişi katılmış. yine terör örgütü lehine bir sürü şeyler söyleniyor, onları destekliyorlar, apo resimleri ellerinde vs...

neden bir şey yapılmıyor?

**kafama takılan sorulardı. sadece bilmek istiyorum.

 

kürdistan bölgenin adı derler, işin içinden çıkarlar. hiç olmadı iran kürdistan'ından ( ki eyalettir kendisi ) ya da ırak kürdistan özerk bölgesinden bahsediyordum der. yani kürdistan diye bir yer var aslında.

onun dışında elinde apo posteri olan biri hakkında şikayette bulunursanız, yanılmıyorsam suçu ve suçluyu övmek şeyinden bişeyler olabilir. olmayadabilir.

ama kimse bunla uğraşır mı, uğraşmak ister mi, uğraştırırlar mı bilmem.

repins

o cenazelere katilan binlerce insanla ayni tanimlari kullanmiyor olabilirsiniz. dünyaya ayni pencereden bakip ayni tanimlari kullanmak gibi bir zorunluluk olmadigi gibi, sizin gibi düsünmeyen ve hissetmeyen insanlarin tutuklanmasi ya da susturulmasi gerekmiyor. yoksa cok elestirilen rte'den ne farkiniz kalir, öyle degil mi ama?

jackofalltrades

hakaret suçtur, başbakana da yapsan bana da yapsan ya da bir başkası sana yapsa farketmez, suçu işleyen kişi de hapse girebilir tabi ki.

pkkyı destekleme kısmı da biraz karışık, işin içinde düşünce özgürlüğü diye bir kavram var. suçu ve suçluyu övme olayı da biraz göreceli.. örneğin; deniz gezmiş.. zamanında yargılandı ve suçlu bulundu ve hatta idam edildi.. ama bugun hemen hepimiz övüyoruz bu adamı.

de jure

"neden bu itlere bir şey yapılmıyor?"

bence sizin dünyadan haberiniz yok. kck operasyonlarında ne kadar insanı saçmasapan tutukladıklarından haberiniz yokmuş gibi yapıyosunuz ya da hepiniz... yok hükümet bölücüymüş de falan filan. kürt siyasetçilere yapılan baskılar gün gibi ortadayken bu kadar açık yalan söylemeyin bari. akp kürt hareketi'ni zayıflatmak için elinden gelen faşizmi uygulamaktadır.

pkk'lilerin cenazesine katılmak da kişisel bir tercihtir. kimse kimseyi böyle bi şeyden alıkoyamaz. o insanların da anne babası, kardeşi, arkadaşları ve seveni var. istesek de istemesek de böyle.

ama cidden hükümeti pkk ile bağdaştırma çabalarını bırakın artık. onlar da aynı şeyi ergenekon üzerinden chp için falan yapıyor. yok pkk'yle ergenekon birlikte hareket ediyomuş falan filan. ohh nasıl olsa ortada belli bi düşman var, kim fikrini meşrulaştıracaksa pkk üzerinden birbirine bok atıyor.

yazaryan
1

mobil görünümden çık