akp hükümeti geldiğinden beri özelleştirmeler arttı. kimileri "evet, özelleştirmeler iyidir." derken kimileri de "devletin malları böyle satılamaz." dediler, diyorlar.

özelleştirmeler ile rekabet biraz daha artıp gelişim hızlanmaz mı? mesela türk telekom özelleştirildi, yatırım, rekabet arttı. süperonline, uydunet vs gibi firmaların da atak yapmasına neden oldu. bu iyi birşey değil midir?

ya da özetleyim, özelleştirmek kötü müdür? nasıl olmalıdır? neden?

 

çok yönlü değerlendirmek gereken bir konu bu,
türktelekomu ele alırsak yurtiçi haberleşme yabancılarda
hangi yabancı da olduğunu bilmiyorsun,
bunlar istedikleri adamların telefonunu dinler,
bir yerlere servis eder.
kaldı ki
sen bir evi 2,5 yıllık kira getirisi fiyatına satarmısın?
telekomu sattılar.
telekomun arazileri her şeyi beraber gitti.
zarar eden bir işletmeyi satsan yine biraz biraz anlarım,
ama kar eden bir işletmeyi satmak garip.
ekonomik açıdan istihdam yatırım bilmem ne bir çok konusu var özelleştirmenin.
uzun hikaye yani.
öyle kısaca özetlemek zor.
bir de hadi sattın diyelim
parayı ne için kullandın?
yatırım mı yaptın o para ile ?
örtülü ödeneğin bin kat arttığını,
cari açığın pörtlediğini hatırlatır
iyi günler dilerim.

seyduna6687

akp özelleştirmeyi yakın çevresine çıkar sağlama amaçlı kullanmaktadır. iktidar destekçisi gazeteler yazmaz bunları. sora sora, okuya okuya öğrenebilirsiniz. ayrıca özelleştirmeden elde ettiği gelirlerle de fellik fellik bir takım kritik borçları kapatmaya çalışır ki rakamlar güzel görünsün.
özelleştirmeye genel anlamda karşı da değilim yeter ki memleketin, halkın çıkarına olsun sonuçları. ama hele ki telekom gibi kritik şirketleri dan dun özelleştirmek??? herşey para değil efenim.

jimicik

sabah grubu'nu çalık'a 750 milyon dolara sattılar. halk bankası, bunun için çalık'a satış bedelinin tamamı kadar kredi açtı. 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli, sıfır faizli. teminat yok, kefil yok. 750 milyon dolar. biz istesek 7 lira vermezler.

sonuçta atv-sabah grubu yandaş saflarına katıldı. akp'nin yayın organı oldu. yandaşlar da paraları cebe indirdi. erdoğan'ın damadı çalık grubu'nun genel müdürüdür bu arada.

kul hakkından korkan kesim, müslüman bros.

tekel'in alkollü içecekler ve sigara kısmının özelleştirmeleri de ayrı birer faciadır. araştırınız.

screamshot

2005'te türk telekom'un yüzde 55'i 6,5 milyar dolara satıldığında o yıl 2,8 milyar tl kar etmişti. telekom'un karasal hatlarda hala bi rakibi yok. ttnet'e rakip internet servis sağlayıcılarının hepsi yine telekom omurgasına bağlı. özelleştirme evet iyi bir şey ama süreci iyi düzenlemek gerekli. telekomda rekabet ortamı yok maalesef.

hyu
1

mobil görünümden çık