Cep telefonu ile yakalandim. Komutan tutanak tuttu. Sonum nedir? Mahkeme falan filan dedi ama telefonu da almadi. tirstim yine de, icim daraliyor. bilen eden? bir akil verin lutfen.




 

(bkz: askerde cep telefonu yakalatmak) burayi da okudum ama halen daralmaktayim. yakalayan astsubay, kidemli cavus.

late viper

telefonu almadığına göre bence korkutma amaçlı. tabii komutanınına göre değişir ama telefonu mutlaka alırdı mahkemeye yollayacak olsaydı. eğer mahkemeye gidersen "emre itaatsizlikte ısrar" suçlamasıyla 20 gün civarına bir ceza alırsın ve cezada geçen günler görevden sayılmadığından o kadar geç terhis olursun.

crimson king

10 gün yatarı var, olur öyle.

hocam fazla egon var mi

normalde bölük komutanının insiyatifine kalmış bir durum. uzun dönemsen disko'ya gönderilebilirsin. kısa dönemleri göndermiyorlar genelde. kısa dönemsen %80 o tutanak laf olsun diye tutulmuştur, bir sorun olmaz. diskoya gönderilsen bile son "disko" haberlerinden dolayı kimse sana büyük eziyetler edemez diye tahmin ediyorum. rütbeliler medyadan çok korkuyorlar. ben diskoya falan gönderilmeyeceğini, tutanağın da hiç bir işe yaramayacağını düşünüyorum. genelde komutanlar bu tutanakları koz olarak kullanıyorlar.

(www.google.com.tr

and justice erol

ha son olarak, kim yakalarsa yakalasın, cezanı bölük komutanı verir. tabi yakalayan bölük komutanının da üstünde biri değilse. mesela tabur komutanı.

and justice erol

bu yüzden disiplin kogusuna gideni de gördüm başına hiçbişey gelmeyeni de. ama telefonu almadığına göre bişey yapmayacak. yoksa kanıtı neden almasın. siz yine de telefondan kurtulun.

anladığım kadarıyla şu an çarşı iznindesiniz, telefonu bi kahveye, börekçiye falan bırakın. ben öyle yapardım. olur da sorarlarsa attım teli bana o yüzden geri verdiniz diye düşündüm dersin.

geldiler

yahu sadece kanıt olması açısından değil, yasak düşünce mi bu, taşınması yasak olan bişeyi hala taşımaya devam etmene niye müsaade etsinler?

geldiler

BEN SÖLEYİM;

HİÇ BİŞİ OLMAZ. DAVA AÇSIN BIRAK, bu konuda örnek dava var diye biliyorum. Hakimin kararı: Türk Silahlı Kuvvetleri Teknolojinin gereksinimlerine ayak uydurmalı. olmuştur.

sonuç olarak komutanın da bunu biliyo ve sanaa hiçbişi yapamaz. DİSKO da kalktı.
rahat ol

esekSIPASI
1

mobil görünümden çık