2012 yazına kadar bozdurmayacağım. kazandırır mı? tamam altın uzun vadeli yatırım aracı fakat şu an fiyatı oldukça yüksek. 9 ay sonra bu değerinin üstüne çıkar mı? ne dersiniz arkadaşlar?




 

altın hep en risksiz yatırım aracı olarak görülür ama gene de her ay 1000 tl altına vermek biraz risk doğurabilir. yatırım fonu falan da alabilirsin. portföyünü bölerek riski azaltabilirsin.

baldur

altından zarar gelmez.

Pukay

eğer şu anda alacaksanız almayın. sene içinde en çok 110 civarı gördü. şu an 99muş. hala yüksek seviyede altın sene başına göre. bence almayın.

ayiadam

uzun vadede kazandıracağını düşünüyorsan yaptığın son derece mantıklı, buna dollar cost averaging deniyor ve her ay oluşacak dalgalanma risklerini en aza indiriyor.

dediğim gibi eğer uzun vadede altın fiyatı daha gidecek diyorsan stratejin doğru, fakat ben uzun vadede altına oynamazdım.

powerbroker

2012 yazına 1 şey kalmadı, tamamını altın'a yatırmak çok mantıklı olmaz bence...

kamyonsans

orta ve uzun vadede(özellikle 2012'de) altın yatırımının destekçisiyim. fakat aylık tasarrufunuzun ne kadar olduğu önemli, eğer aylık 4.000tl tasarruf yapıyorsanız her ay 1.000tl'lik altın tasarrufu mantıklıdır. yok eğer her ay 1.000tl tasarrufunuz varsa bütün paranızı asla bir yatırım aracına yatırmayın, mutlaka riski dağıtın. altın için çok pozitif olmama rağmen yine de aylık tasarrufunuzun bence en fazla %25'ini yatırın. finans piyasalarında yarın ne olacağını kimse bilemez, sonradan üzülmeyin.

guro1907

yükselir düşer bilmem ama her türlü birikimin olur kazanmış olursun,,bir de tavsiye bankaların alış satış marjlarına iyi bak ne de olsa 1000 er liralık alacaksın...

bisanthe

altın son yıllardaki hızlı artış trendinden geri gelecek önümüzdei 2-3 yıl içinde.. ciddi kayıp yaşayabilirsiniz

reeper redeemer
1

mobil görünümden çık