Şu an oturduğum evi yaklaşık 45 gün önce kiraladım..Senet yapalım dedi ev sahibi he dedik yaptık.. 9 aylık... Şimdi arkadaşlarımın yanına çıkasım var..Nasıl bir bahane bulabilirimki , çıkabileyim bu evden? 300 tl de depozito verdim girerken... Evi boşaltma isteğimi,sahibine dediğimde aklıma gelen olasılıklar..
A) Senetlerini vermem.. (yani çıkamassın.. )
B) Çık ama depozitonu vermem ( olabilirmi böyle bişey)
C) Yerine kiracı bul öyle çık..
Hangisi daha ağır basar sizce?Böyle bi Tecrübeniz oldumu hiç? Birde senetin ve kontradın yasal şeysi nasıl oluyo..Sormadan çıksam beni nerden bulacakki? kimliğimide almadı?
Yeni atanan memurum..Beni garanti olarak görüyor,evide o yüzden verdi zaten..Daha önce bi akrabasına kiralamıstı,vazgeçti bana kiraladı..Ev çok merkezi bi yerde kirasıda çok uygun,aynı tipteki evlere göre ..Tek kişinin yaşayabileceği ideal bi yer... (ama tek kişi yaşamak bana göre değilmiş bunu anladım..o yüzden çıkmak istiyom zaten...) Üniversiteye 20 dakika yürüme mesafesinde...İstese öğrenci falan bulabilir diye düşünüyorum.. komşu dairemdekiler falan hep öğrenci..

 

maddi durumumum çok kötü ya yanıma 3 öğrenci alacağım yada çıkmak zorundayım diye bi bağlama yap yeter üste para bile alırsın olmadı sen bul oğrenci kirala kontrat kimin üzerine herhangi bi madde koymadıysa hak idda edemez

Blueyes

kontrat benim üzerime..Yani benim imzam var..Nolcak şimdi ?

ataman

Biz ev sahibi olarak ilk zamanlar D)Çıkın yav canınız sağolsun çok sömürülünce E)Eve yeni kiracı bulunana kadarki kirayı ödemek şartıyla istediğin zaman çıkabilirsin ('Yerine kiracı bul'dan farklı olarak taşın altına elimizi sokuyoruz, iyi insanız yine) sistemine geçtik. Bunu önerirsen hayır diyeceğini sanmıyorum. Bir konuş önce de, adamın tavrına göre yasal haklarını da konuşuruz.

terelelli

kiracılara imzalatılan ileriye dönük senetlerin geçerliliği yoktur. yani henüz almadığınız mal/hizmetin ödemesini isteyemezler sizden.

bir ay önceden ben çıkıyorum diye haber verin. senetlerinizi ve depozitonuzu da istediğinizi belirtin. vermem falan derse yukarıda söylediğim şeyi belirtin, hatta noterden protesto çekeceğinizi söyleyin.

yasal olarak herhangi bir yaptırımı olamaz.

lancelot du lac

tamam işte şantajlı konuşacan eğer kaç kişi kalacağın yazmıosa 3 4 arkadaş kalacaz maddi durumum berbat filan de :)

Blueyes

Bana girerken özellikle belirtmişti..3-4 ay sonra çıkmak istersen sıkıntı yaratırım diye.. Bana bi yaptırımı olmazmı bunun hakikaten...
Kirayı bankaya yatırıyom...Senedi geçtim hadi kontratın bi geçerliliği yokmu?

ataman

bi dakka nasil senet o zaman bu senetleri nasil geri alıosun para bankaya yatıosa işin iiçinde iş çıktı

Blueyes

Evi bana kiralayan eleman il dışında yaşıyor...Senetleri benim üstümde oturan abisinden alıyorum...Yani parayı hesapta görünce abisine söylüyor senedi ver diye..

Senet;evi habersiz boşaltmam riskine karşımı?,
yoksa kirayı ödememe riskine karşımı yapıldı???

ataman

Gönülden gönüle uçtum nafile Yerin dolmuyor Kucaktan kucaktan düştüm sahile Sesin vurmuyor Dedim kaç kurtar canınııı sen benim dediğim gibi yanaş adamlara ;)

Blueyes

dedim ya sen evden çıkıyorum dersen senetlerim var diyemez. dava açarsın masraflarını da ona yıkarsın. alınmamış şeyin senedi olmaz.

kiracılıkta senet oturup da ödemediğin ayları bağlar. sen onun sorun çıkarırım demesine bakma.

lancelot du lac
1

mobil görünümden çık