canon 600d kullanıyorum, hafıza kartını bilgisayara takıp, fotoğraflara bakmadan makinaya geri taksam dahi hafıza kartını formatlamadan kullanamıyorum. "klasör oluşturulamaz" şeklinde hata veriyor.

ne ola ki bunun sebebi ?


 

bilgisayara takmadan sadece çıkar tak yaptığınızda ne oluyor? sorun olmuyor ise pcden bir virüs falan bulaşıp fat'ini bozuyor olmalı. ben 550d ile kart korurma tırnağını aktif ederek denedim. sorun o değil. aklıma başka bir seçenek gelmiyor. sadece kartı çıkar tak yapıp deneyin. pcye takmadan.

ben smyrna

kartın üzerinde sadece okuma moduna geçmek için bi anahtar var onu oynatmış olabilirsiniz
www.diskeeper.com bu capste solda lock▼ diye bişey var sen o şeyi aşağıya çekersen kilitlenir yani salt okunur olur
eğer sizinki aşağıdaysa yukarı kaldırıp tekrar deneyin

Fakin idiyıts

@fakin idiyıts

bunu denemiştim ama olmamıştı, hani hem bilgisayara takarken hem makinaya takarken her 2 şekilde de takmıştım ama olmamıştı.

@ben smyrna

sadece tak çıkar yaptığımda bir şey olmuyor, evet. bilgisayara takarsam eğer sorun çıkartıyor. bir de bilgisayara taktıktan sonra kartın içindeki klasörleri kısayol olarak gösteriyor. yani çft tıklayıp açtığımda dosyayı yeni pencerede açıyor. masaüstüne taşısam kısayol olarak taşıyor.

akatreil

kesinlikle bilgisayarınızda virüs var. ve karta bulaşıp sorun çıkarıyor. başka açıklaması yok. fakin idiyıtsın dediği şeyi ben zaten "değil" demiştim deneyerek.

ben smyrna
1

mobil görünümden çık