bir afiş gibi birşey düzenlemeye çalışıyorum. bir yazı yazmıştım. onun bulunduğu kanalı (resimde görülüyor) çift tıklıyorum, resimdeki pencere çıkıyor. halbuki ben yazı karakterini ve rengi değiştirmek istiyorum, bunu yapabileceğim o pencere çıkmıyor. yanlışım nerede ki?




 

layera çift tıklamak yerine pen tool'u alıp yazının üzerine tıklamanız gerekiyor.

kobuzchu kiz

pen tool hangisi :)

ilkinci

muhtemelen ekranın en solunda olması gereken toolbarda bulunan, en başta yazı yazmak için kullandığınız, T simgesiyle işaretlenmiş olan tuş.

edit: ya text tool o... dalgınlığıma gelmiş =)

kobuzchu kiz

onu seçip yazının üstüne gidince başka bir yazı yazmaya başlıyor. çok basit bişey olduğunu biliyorum ama bilmeyince olmuyor işte.

edit. var olan yazının da içine ettim ve 'cont z' işe yaramıyor

ilkinci

Sağdaki layer panelinden değiştirmek istediğiniz yazı layerına bir kere tıklayıp seçin. Daha sonra sonra soldaki araç kutularından yazı yazmak için kullanılan T (Horizontal Type Tool) simgesine tıklayın. Oluşan imleci değiştirmek istediğiniz yazının üstüne getirin ve tıklayın. Değiştirmek istediğiniz yazı seçilebilir duruma gelecektir. Ardından metni seçip font, renk, boyut vs. ayarları yapabilirsiniz.

sahinnnnnn

işte o T'yi seçip yazının üstüne gelince, benim düzeltmek istediğim yazıyı altta bırakacak bi şekilde yeni bi yazı yazmaya başlıyo meret. dediğinizi engelleyen bişey var ama ne. sağ tarafta yazı da seçili :S

ilkinci

yazı yazdığınız "T" simgeli butonu tıklayın ve sonra yazınızın üstüne tıklayın, sağ taraftaki siyah beyaz iki renk kutucuğundan üstteki siyah olan yazının rengidir, veyahut en üstte yazının rengi yine bir kutucuk üstünde gösterilir.

thugster
1

mobil görünümden çık