[q]
(5) 

Blackberry Sorusu

Arya10 #308877
Acaba blackberry almayı düşünen birisi olarak aşağıdakilerden neleri tavsiye edersiniz?

1) Turkcell'den kontratlı internet içinde paket oarak mı almalıyım? Yoksa peşin fiyatına hepsiburada.com, gold vb. yerlerden mi? 2.tercihte internet paketi satış yapılıyor dimi?

2) Şimdi internet paketi olmadan blackberry aldık diyelim. Acaba aylık 100 mb'lık hat kampanyaları veya opera gibi programlarla ile interneti kullansam daha pahalıya mı gelir? Mesela Turkcell ayda 12 liraya sms +100 mb internet paketi kampanyası oluyor.

3)Turkcell, Vodafone gibi yerlerden internet paketi olmadan alırsam ne gibi dezavantajlar yaşarım?

 

1)hepsiburada.com, gold tarzı yerlerde garanti varsa al, yoksa alma. ilerde başın ağrır.

kya

BB aldın mı kontratlı alacaksın ki bir işe yarasın. BIS yoksa telefon çöp.

roket adam

Hımm peki Bis olayı tam olarak nedir? Bir seferlik verilen ücret mi? Yoksa internet için kullanılan kota türü mü oluyor?

Arya10

blackberry kampanyadan alınmaz. eğer alırsan cüzdanını gsm operatörlerinin insafına terketmiş olursun. ne kadar insaflı davrandıklarını biliyorsun sanırım. garantisi olan herhangi bir mağazadan blackberry alabilirsin. aldıktan sonra da kullanacağın numara üzerinden bis kontratı yap (35-40 tl civarı olur. eğer zam geldiyse biraz daha pahalıdır). ne kampanyalı al (gsm şirketi yolar), ne de bis olmadan kullanmaya kalkış /bis olmadan bb çöp).

bis blackberry internet servisi demek oluyor. türkiyede gsm operatörlerinin servisleri üzerinden kotasız 3g internet hizmeti alınan bir sistem.her ay belli bir ücret ödüyorsun.kota yok.

tururo

ben de bu hafta 9900 alıcam. kampanyalı alacaksan eğer 12 aylık kontratlı al. 12 aylıkta çünkü hemen hemen peşinle aynı fiyata geliyor ama 24 aylık kontratta çok fena geçiriyorlar. blackberry full paket diye de bir şey varmış 17 lira 1 gb net veriyor falan. giriş paketi de var 7 liraya ama 100 mb yetmez bir şeye. istersen 12 aylık kontratlı artı full internet paketi al, 12 aylık anlaşmalı alırsan eğer totalde vereceğin paradan internet parasını çıkardığında peşin telefon fiyatından sadece 30 lira kadar pahalıya denk geliyordu. 24 aylıkta 200 liradan fazla geçiriyorlar vade farkını. tabi bu 9900 için geçerli. diğerleri de buna benzerdir.

unutmadan, turkcell kampanyası bu dediğim.

barkopasa
1

mobil görünümden çık