ya bu havaya atılan mermiler sonuçta yere düşmüyor mu öyle ya da böyle. onların da birine bi yerlere denk gelme ihtimali var gayet. ama hiç böyle haberler filan duymuyoruz. nedir bunun olayı?




 

en fazla kafanı yarar öldürmez başı boş gelen mermi.

rurouni

binaların arasına düşecek kadar dik açıyla gelmiyolar genelde. haliyle ya çatılara ya da binaların dış cephelerine çarpıyolar. o kısımdan sonrası zaten öldürücü değil.

numbernine

havaya sıkılıp daha sonra yerçekimine yenik düşerek aşağı doğru inmeye başlayan bir merminin ulaşabileceği maksimum hız nedir ki? mermi kadar bir taşı çok hızlı bir mekanizmayla havaya at, aşağı düşerken adamı delecek hıza ulaşabilir mi?

evvesa

Bir terimi vardı onun; ölü kurşun gibi bir şeydi ve belirli açıyla düşerse gayet öldürücüydü.

yorgun mermi idi, arkadaşlar hatırlattılar sağolsunlar.

ataturkiye

duyuruya salça oluyorum peki düğünlerde havaya sıkılan mermiden insanlar nasıl ölüyor? adamlar kocamaaan gökyüzünü ıskalayıp seyircileri mi vuruyor?

wessago

mythbuster'da böyle bir bölüm vardı sanki, kadının biri bu şekilde ölmüş mü ne onu araştırıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam..

toshiro

vessago bende senin cevaba salça oluyorum ama galiba o kurşun yükseğe çıkarken eğik açıyla atıldığından insanları vuruyor galiba.

zaten genelde balkondan birini vuruyorlar.ya da ben öyle hatırlıyorum

al basmadan donu var

ya öldürmese bile o kadar yüksekten gelen bi nesne sonuçta bi zarar verir. yani ne biliyim böyle dandik şeylerin haberi yapılır ya niye bununla alakalı bişey duymuyoruz ki. öyle aklıma geldi işte.
düğündeki olay da havaya değil de direk orda bulunanlara denk gelmesi olayıdır. alkol, nümayiş, halay filan oluyodur öyle.

tepedeki psychedelic adam

yanilmiyorsam buna 'yorgun mermi' deniliyor. beyoglu'nda genc bir cocugun saibeli olumu haberinde okumustum.

memleket nere

olabilir.

kanıt peşinde adında bir dizi vardı trt1de yayınlanıyordu. ne kadar güvenilir diziye bilmem tabi ama tam da bu konuyu işlemişlerdi. adam evinin bahçesinde sarhoş bi şekilde şişe vurmaca oyarken silahını havaya kaldırıyor eğik açıyla gökyüzüne sıkıyordu. o şekilde havaya giden mermi hiç bir yere çarpmadan aynı açıyla aşağı doğru iniyor ve bir kadının kafasına isabet ediyordu. kurşunun kafadaki açısı ve derinliği ile suçlu bulunuyordu.

dahinnotha

asıl sorunun cevabı haberlerde tam olarak bahsedilmemesinden ve medyanın abartmasıyla değişebiliyor tabi. wikipedia makalesinde daha çok Amerika hakkında olmak üzere genel anlamda bahsedilmiş:
en.wikipedia.org

onun dışında havadan düşen kurşun öldürür mü sorusunun cevabı evet. ama dik açıyla ateş edildikten sonra düşen kurşun, eğik açıyla ateş edildikten sonra düşen kurşundan daha az tehlikeli. dik açıyla geri düşenler daha çok hız kaybediyor yani, limit hız olayı yüzünden. eğik açıyla düşenlerin hızları öldürücü olabilir.

mythbusters deneyi de aşağıdaki link'te açıklanmış. olur demişler tabi ama kesin olarak test edememişler. bunu test etmek zor tabi ama dünyada örnekleri var sonuçta.
mythbustersresults.com

ermanen

şöyle ki 45 derecelik bir açıyla ateş edildiğinde 300 metreye kadar gidebilir 9mm'lik bir mermi ve buda gayet de öldürücü olabilir. csi da bunla ilgili çekilmiş bölümde mevcut hatta, adam evinin bahçesinde atış talimi yaparken komşusu korkutuyo, buda irkilerek havaya ateş ediyo, daha sonra çook blok ötede bahçede oynayan çocuğun kafaya geliyo mermi. sonuç olarak öldürüyo.

ha şuda var 90 derecelik açıyla atılan mermide ölü mermidir, plastik mermi kıvamında sağlam etki yaratır vücudun belirli bölgelerine geldiğinde ama öldürücüc olmaz.

trajikomix

atılan mermi aynen yere dü$müyor ki. sadece çekirdeği dü$er.

robinbook

diek havaya sıkılan mermi öldürmez.
eğik açı ile sıkılan mermi yani biraz yatay yapılan atış tehlikelidir.

seyduna6687

Mermi havada en yuksek noktaya ulasip inise gecince agirlik farkindan dolayi sivri ucu degil duz olan arka kismi asagi dogru gelecek sekilde duser. İdeal ortamda cismin havaya firlatildigi yani namludan ciktigi hizda yere inmesi gereksede hava surtunmesinden dolayi yavaslar. Sonuc olarak kafaya dusup belki birkac dikislik yarik acmaktan daha buyuk bir hasar vermez.

r_u_h
1

mobil görünümden çık