almanya ya gitmek için konsolosluğa verilmesi gerekli belgeleri almanca çevirmek gerekli midir sizce? konsolosluğun sitesinde bunun la ilgili bir bilgi yer almıyor galiba , ya da dikkatimden kaçtı , bilgisi olan bir aydınlatıverse şu cahili.

gerekmez.


bu kadar net diyorsun yani ! :)


hangi belgeler mesela?


mesela ek olarak istenen tapu belgesi , ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği , sonra gideceklerden biri emekli ; emekli olduğunu gösteren belgeler... yani açıkçası istenilen bütün belgeler diyebilirim. bunların türkçe orjinalleri yeterlimidir yoksa almancaya çevirmelimiyim?


Ben Ingilizce verdim, vizeyi de aldim. Yani Almanca olmasi sart degil.


ingilizce verdin ama kafamı iyice karıştırdın bak :)
çeviri şart mı ki ingilizce verdin ? soruyu senin böyle değiştireyim


yok değil. türkçe verebilirsin hepsini. konsolosluktakiler türk oluyor genelde. özel olarak iş yerinden, o iş yerinde çalıştığına dair dilekçe istiyorlarsa türkçenin yanı sıra ingilizce de verebilirsin. böyleyken böyle.
