Aerodynamics, Braking, Balance, Suspension, Gearbox, Engine, Alignment, Tyres.

kariyer modundayım. aracım lotus. yukarıdaki ayarlardan sadece gearbox ayarlarıyla oynayabildim. onu da doğru yaptığımdan emin değilim. kafama göre hepsini en sona çektim hızı görünce :)

oyunda yapabildiğim tek şey lastik ayarı. ıslak kuru zemine göre seçiyorum yine doğru yanlış olarak.

yukarıda bahsettiğim ayarlar neye göre nasıl yapılır?

 

senin kullanım alışkanlıklarına ve piste göre daha çok. deneme yanılma yoluyla en iyiyi bulabilirsin. mesela gearbox da vites aralıkları belirliyeceksin diyelim. eğer pist çok virajlıysa çok fazla fren yapıyosan 1,2,3. vites aralığını düşük tutar 4. vitesi yüksek tutarsan mesela araba çok yavaşlamasına rağmen atıyorum 4. viteste kalır. tekrar hız kazanman yavaş olur. ama 1. vites aralığını da çok açarsan düzlüklerde gene hızlanamazsın. bunları deneyerek yapmak en mantıklısı. braking yine senin fren alışkanlığınla ilgili.
frenleri çok sert yaparsan yol tutuşun iyi olur ama çok fazla hız kaybedersin keza değeri düşürürsen de yol tutuşun sıçar.
oyunu oynamadığım için diğerlerinin tam etkilerini bilemiyorum ama genel mantık çerçevesinde balance ayarının gene senin kontrol kabiliyetine bağlı olduğunu söyleyebilirim. araca çok iyi hakim olabiliyosan balance ı düşürüp hızı artırabilirsin sanırım. ama araç muhtemelen daha çok savrulup daha zor toparlanıcaktır. balance ı çok açarsan da yeterince hızlanamazsın. aerodynamics etkisini hiç biliyorum ama mantıken orta üstü bi değer iyi gibidir. suspension gene kullanım rahatlığını etkiler sanırım. çok yükseltirsen de çok düşürürsen de düz olmayan yollarda aracı kontrol etmen güçleşebilir. Engine ve Alignment hakkında hiç bi fikrim yok.

onexey
1

mobil görünümden çık