bir süredir stajyer gibi filan çalıştığım bi yer vardı. ağustos başında kadrolu oldum. ama sözleşme filan herhangi bişey imzalamadım. şimdi başka bi yerle anlaştım ne zaman başlayabilirsin dediler ben de ekim başı dedim. mesela ben yarın gidip işi bırakıyorum desem bu ayın bugüne kadarki parasını alabilir miyim. yani normal koşullarda almam lazım da ortada bi sözleşme, imza filan da olmayınca. ayrıca sigorta başlatıcaklardı ağustosun başında, bu ayın başında mı ne sordum ya öyle oldu böyle oldu ayarlıycam bu ay sonuna kadar filan demişti. yani bunu şunun için söyledim imza atmadım ama bu sigorta olayını yaptıysa, çalışanın ayrılmadan 2 hafta önce bildirmesi lazım filan gibi bi olay geçerli olur mu.

özet:
aslında yarın gidip direk söylesem ve bu ayın bugüne kadarki parasını alıp ayrılsam mı (ki işte o parayı verecekler mi o var) yoksa ay sonuna kadar bekleyip paramı alıp sonra mı söylesem onu bilemedim.

bir de burada geçerli olmayacak olsa da o önceden söyleme olayını yapmazsam bana bi cezası mı oluyor, yaptırımı nedir? sonradan lazım olur belki o bilgi.

 

sanki biraz işverenin insiyatifine kalmış gibi görünüyor. ama o ihbar tazminatı seni bağlamıyor bildiğim kadarıyla.

in vino veritas

Direkt soyle alman lazim, alamazsan da is mahkemeleri filan hepsi var.

4ever

ya mahkeme var da işte kanıt yok ortada herhalde şu anda anladığım kadarıyla.

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık