başlıca aradığım özellikler;
sayfaya not alma
sayfayı işaretleme, ayraç
sözlük ing-tr vs
uzun şarj süresi (kitap okurken 10-12 saat iyidir -tablet vs için-)
pdf html ve çeşitli dosya formatlarını açma

2.öncelik
renkli, 16:9 oranında ekran
video, müzik, altyazılı film oynatma
güçlü işlemci
usb
wi-fi

3.öncelik
fiyat
marka - garanti
ağırlık, ekran boyutu (9" de olmasın)

şimdi soruya gelmeye çalışırsak, elimde çeşitli çizim programlarının eğitim dökümanları (pdf, html), dil için eğitim dökümanları vs vs var. sırf bunları okumak için bilgisayarı açmak zor geliyor ve ardından dikkat dağılabiliyor. öyle birşey alayım ki atayım hafızaya, sıkılınca evde, otobüste, tuvalette açayım okuyayım, not alayım aha burda kaldım diyeyim. mümkünse bu arada müzik dinliyeyim, arasıra altyazılı film izleyeyim.

bu koşullarda ne yapsam?
android tabanlı birşey mi olsa uygulamalarla ebook özelliği sağlasam? galaxy tab yada yeni çıkan tabletler uygun olabilir mi?
kindle varmış, pek araştırmadım?

özet: hangi ebook reader, niçin?

 

tablet pc için android olsun samsung-htc-lg-motorola farketmez beğendiğini ve fiyatına göre al istediğin özellikler hepsinde aynı şekilde var ama şarkı süresinin o kadar olucağını sanmıyorum hiç biri için.
htc flyerın kalemide var yazıp çizmek için

utkucbkc

piyasadaki en iyi e-okuyucu şu an itibarı ile nook'tur. kindle'ın elinden bu ünvanı kapmış durumda nook. üstelik türkiye'de idefix'in de kullandığı e-pub dosyalarını destekliyor. öte yandan e-okuyucu dediğiniz şey renkli olmaz. olursa onun adı gerçek anlamda bir e-okuyucu olmaz. e-okuyucu dediğimiz şey ve e-kitap teknolojisi bilgisayar teknolojisinden ve tablet bilgisayarlardan çok farklı. e-okuyucular kitap okumak içindir. bilgisayar değillerdir. tablet hiç değillerdir. ha derseniz ki çok uzun süreli olmamak kaydıyla bazı metinleri de yanımda taşıyıp okuyabileyim, bu arada bilgisayarlık işleri de yapayım... o zaman ben i-pad alın derim.

microfiction

@microfiction android tabletler varken ( markalı olanlar ) ipad almak akıl işi değil

utkucbkc
1

mobil görünümden çık