selamlar,

Breaking Bad'i severek izliyorum. konusu gayet başarılı, orası ayrı ve güzel. ama esas beni daha da etkileyen şey olaylardaki/karakterlerdeki detayları çok güzel dokumuş olmaları, sinematografik öğeleri çok iyi kullanmları ve bu açılardan bakarak izlediğinizde ayrı bir zevk vermesi.

çok farklı teknikler, geçişler kullanıyorlar mesela. sanki izlerken bir sinema öğrencisinin bitirme teziymiş gibi hepsini görüp ayrı zevk alıyorum (sinema öğrencisi falan değilim, içimdeki hissiyatı anlatabilmek için o şekilde söyledim).

bu anlattığım detaylara önem vererek çekilmiş, senaryosunda aynı özeni görebileceğim başka diziler var mı bildiğiniz?

şimdiden teşekkürler, iyi bir pazartesi.

 

Six Feet Under (Yanlış hatırlamıyorsam senaryo ödülleri olan bir dizi)
The Sopranos
The Wire
Carnivale (Fantastik bir dizi ama emin ol istediğini verecektir)

Ya da kısaca HBO diyeyim ben :)

cglrshn

ek olarak oz diyorum ben de, hapishane konseptli aslında, biraz eskidir ama candır. konu ve karakter işleyişi mükemmel! yine hbo'dan :)

soulsmasher

Six Feet Under +1

vh1

Six Feet Under diye ben de eklersem sorun olur mu? Evet o.

shell

dexter. gerçi sadece ana karakterin karakter derinliğine iniliyor ama ona da baya fazla iniliyor. bi ara kendini dexter sanıyorsun hatta

calimdor

six feet under'ın nerdeyse her bi bölümünü ayrı bi yönetmen çekiyordu. farkı farkediyosun zaten izlerken. ve bu mükemmel.

bir de, siktiret dizileri, film izle. tek bir yönetmenin peşinden gidene kadar, 200 tane yönetmen tanımış olursun.

cotillard

filmlerle sorunum yok, zaten oldukça izliyorum. ama dizi gibi dar bir alanda bu derinliğe ulaşılması beni ekstra mutlu etti. sevdiğim, takip ettiğim yönetmenler zaten var ama bir dizi, tabir ettiğim özellikleriyle gerçekten güzelse, bir yönetmenin filmografisinden çok daha fazla keyif verebiliyor bence. en azından aynı çizgide gidiyor. sevdiğim bir yönetmenin yeni filminden üzülerek çıktığım zamanlar da çok oluyor. dizide kendimi garantiye almış oluyorum biraz da aslında :)

ama bu demek değildir ki filmlerden ümidimi kestim. hala bir yeni filmini daha beklediğim bir sürü yönetmen var. ama o da başka bir konu :)

loveinaflipbook

ben de six feet under ve carnivale diyorum. özellikle ikincisindeki sinematografiyi başarılı bulacaksın :)

boo ya moon
1

mobil görünümden çık