Katma değerli bir iş deyince ne anlamamız lazım??




 

Hatırladığım kadarı ile, bir ürünü x liraya aldıktan sonra onu y liraya satmak. y-x=katma değer.

Örneğin 1 liraya hamburger ekmeği, 1 liraya köfte, 1 liraya yeşillik vesaire alarak hamburger yapıp 10 liraya satan bir işletme 7 liralık katma değer yaratmış olur.

gogu delen adam

misila elimizde bir tarlamız var dönümü 1000 lira ediyor. bu tarlamıza tanesi 5 liradan zeytin fidanı dikiyoruz 10 tane. damla sulama da bağlıyoruz altına. bi kaç yıl bekliyoruz, beklemiyoruz... artık tarlamız bir zeytinlik ve dönümü mesela 3000 lira ediyor. yani biz yaklaşık 100 liraya 2000 liralık katma değer yaratmış oluyoruz, gibi.

kediebesi

katılmış değer. Esas fiyatı yeniden yapılandırmak. Esas kıymeti yeniden değerlemek.

sormaya geldim

Value added services olarak bakabilirsin.

Kısacası lojistik sektörü bunun üzerine kuruludur diyebiliriz.

saiko

malın her üretim aşamasında maliyeti üzerine konulan miktara katma değer denir örnek vereyim... ekmeğin üretim aşaması..
değirmenden cıkan unun maliyeti 10 br olsun bunu alan fırıncı ekmeği yapıp 20 br me markete versin(20-10=''10'') ve marketçi de kar etmek için üretilen bu ekmeğin fiyatını 30 br e çıkarıp tüketiciye satsın(30-20=''10'') bu durum da ortaya çıkan toplam 10+10=20 br fark katma değer oluyor ve bu katma değer üzerinden değişen oranlarda katma değer vergisi alınıyor.... saygılarımla hastasıyız dedeeeeee...

tociess
1

mobil görünümden çık