i.imgur.com
şarja takılı haldeyken böyle görünmeye başladı son 2-3 haftadır. şarjı biterken de bitiyor uyarısı verip uykuya geçmek yerine şarj bitince çat kapanıyor. ekran görüntüsü alırken kutucuk görünmedi ama bir de mause'u batarya simgesine götürünce "tam olarak doldu(%100) pili değiştirmeniz yararlı olabilir" yazıyor. dolu zaten batarya. laptop bir yıllık. ha, bir de aşırı ısınma problemi var ama konuyla ilgisi var mı bilmiyorum.
sorun pil mi anakart mı? neden olabilir?
hp pavilion, win7

 

pili değiştirmeniz yararlı olabilir

lassie bize birşey anlatmaya çalışıyor bence.

duyuru köşelerinde sürünmeyin, yazık olur, gidin teknik servise, 1 senelik cihaz daha. Açıp biz mi tamir edelim cihazı?

bonjurkes

şimdi servise versem kimbilir ne zaman geri döner anacım. yolculuğa çıkacağım. bırakamam. bi fikir veren, bi sebep söyleyen olur diye sordum.

dento

şizofren bu bilgisayar.
o çarpıdan prize takılı olmadığını anlıyorum.
ama şöyle bir sorun var prize takılı olmadığı zaman zaten o priz işaretini göstermez. hem onu göstermiş hem de çarpı koymuş üstüne.

servise götürüp varsa hemen orada bir pille deneyin ve o duruma göre hareket edin derim. beklememekte fayda var.

kisa bisey olsun istemistim

@kisa bisey olsun istemistim, aslında daha da şizofren çünkü şarja takılıyken böyle görünüyor. şarjdan çıkarında kırmızı çarpı kayboluyor.

dento

xp'den win7'ye geçtiniz sanırım. benim netbook'da da aynısı oldu. sanırım işletim sistemi ile alakalı. xp'ye geçince düzelmişti. ama o uyarıyı aldığımdan beri pilden performans alamadım bir daha.

guest9999

bataryanda sorun var, şarj etmiyor laptopun, servise götürüp gösterecen.

durum bu, çözümü de laptopu kullanırken fişten çıkarmayacan, çıktığı an o laptop kapanır.

bonjurkes

@guest9999, yok geçiş olmadı. laptopu aldığımda win7 yüklüydü zaten.
@bonjurkes, laptop şarj ediyor. fişten çıkardığım an kapanmıyor, yarım saate yakın gidiyor şarj. göstergede bi sorun var işte. pilde de var mı, emin değilim.

dento

bi sakatlık olduğu kesin, yolculuk varsa bir süre ötelemek mantıklı.

Ama cihazın hazır garantisi varken servise götürün, ilerde daha da beter olabilir

bonjurkes

batarya ömrün bitmiş. aynı olay bende de var. win7 yi sonradan kurduysan onunda etkisi olduğu söyleniyor ki oldu bana. sürekli pil takılıyken prizde kullandım ömrünü yedim 45 dakika falan gidiyodu ama yine (ilk zamanlar 2 saat) sonra win7 kurunca 15 dakikaya kadar düştü. yeni pil alman lazım kısacası.

c1b2k3
1

mobil görünümden çık