Etki açısından ilacı yutmak ile çiğnemek arasında bir fark var mıdır ? Mesela prospektüsünde herhangibir ibare bulunmayan hapları su ile birlikte yutmak mı daha uygun olur yoksa dişte çiğnedikten sonra yutmak mı ? Yoksa ikisi arasında herhangibir fark yok mu ? Uzun süredir kafama takılmış bu soruyu sorayım dedim.




 

ilaca baglı, bazılarını cigneyi agız yoluyla emdirmek gerekiyor. mesela felden flash

sourlemonade

bir hapı çiğnersen çok daha hızlı kana karışır.

prospektüsünde herhangi bir ibare bulunmayan hapları en azından eczaneye danışarak almak gerekir. özellikle ağrı kesici çiğneyip ölenleri biliyoruz yani.

desdinova

misal kapsuller bol suyla yutulur. kapsulu cikarip suda eritmek olmaz. cogu hap yutulur ama cignencekse ya da agizda eritilcekse o ayrica belirtilir sanirim, mide haplari mesela.

pyro clustic flow

dil altı emilimi die bi şey var, oradan geçebilen maddeler daha ağzımızdayken hiç mideyle zahmet etmeyip kana karışıolar..mesela kalp hastaları var falan kriz geldiğinde böle yuvarlak bi şeyi direk dillerinin altına koyarlar..
bu yüzden hap çiğnemek öldürücü olabilio, ağrı kesicilerin dil altından direk beyne ulaştıkları için öldürücü olduğunu duymuştum..

erostrada

bazı hapları çiğnersen ölürsün

mevta

ilacın üzerinde çiğneme tableti yazmadığı sürece yutacaksın kardeşim.

bitter moon

evet fark vardir. cunku agizda da emilim mevcuttur. soyle yuttugunuz ilac barsaklardan karacigere ordan dolasima gecer. ama cigenenen daha dogrusu dil alti alinan ilac dil altindan dolasima gecer. boylece karacigerden eliminasyona ugramaz. daha hizli dolasima girer yani. ancak doktor onerisi olmadan bunu evde denemeyiniz

outshined
1

mobil görünümden çık