
düzeni biraz daha açık anlatabilirseniz aslında çok iyi olur. iki modeminiz var şimdi, orası açık. peki ikisi de ayrı telefon hatları üzerinde mi internete çıkıyorlar? yoksa ya da biribirine neden bağlama ihtiyacı hissettiniz? tam olarak amacınız nedir?


yok aslinda bir tanesi internete bagli. otekini sadece kablosuz sinyali guclendirip kapsama alanini arttirmak icin kullanmak istiyordum. fakat modemlerden birinin client modunda calismasi gerekiyor sanirim. ve bendeki iki modem de bunu desteklemiyor.
modem <wireless> router <wireless> laptop
elimde yukarida yazdigim 2 tane modem var. biri bos duracagina en azindan salondaki sinyali yukseltmeye yarasin diye dusunmustum.


bu durumda sizin istediğiniz özellik wireless bridge değil access point modu olacaktır. bu özellik varsa modemlerinizin herhangi birinde, yapabilirsiniz bu işi. wireless bridge özelliği modeminizin kablosuz aldığı sinyali ethernet üzerinden dağıtması içindir (mesela bir cihazınızda mablosuz özellik yoktur onu ethernet üzerinden bağlayabilirsiniz).


manuel olarak access point olarak ayarlamak mumkun mudur? modemin ayarlari arasinda bununla ilgili bir sey yok cunku.


modem desteklemiyorsa öyle bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum. ama modem modelinizle bir googlelayın isterseniz, belki bir şeyler çıkar.
