duyuruda söz ettiğim kişi benim eski ev arkadaşım. onun bir arkadaşıyla beraber eve çıktık. 230 lira depozito - 400 lira eşya parası ödedik.
1 ay geçti-geçmedi, diğer 3. kişiyle sorunlarımız oldu. evden ayrılmam gerekti. odamdaki eşyaları toplayıp çıktım.
benim evden ayrılmamdan 1 ay sonra, evden ayrılmama neden olan kişi evden çıktı gitti.
arkadaşımdan 130 lira para aldım. geriye 500 lira gibi bir meblağ kaldı.
...ve şimdi. arkadaşım bana sadece eşya parası borcu olduğunu ve eşyaları satıp değeri kadarıyla geri iade edeceğini söylüyor.
mevcut durumu şöyle: yeni bir eve taşındı, eşyaları alıp evine götürdü. önünde daha en az 3 yıl öğrencilik var. ama benim sabrım yok
sorum şöyle: 1 ay bile oturmadım evde. eşyaları satılıp edeceği kadar mı verilmeli? yoksa verdiğim parayı aynen geri mi almalıyım.
depozitodan kalan 100lirayı hiç hesaba katmayalım.

eşyaları satılıp edeceği kadar vermeli anladığım kadarıyla..


eşyaların şu anki eder fiyatına bakıp, o parayı almaya bakın derim, sonuçta eşyayı o kullanıyor şu an, tripte atar o ama, yüzsüzmüş bence arkadaş, ya da durumu çok kötü (o zaman yurtta kalsaymış)


evden ayrılalı 8 ay oluyor. bu fikirle yola çıkarsak 1-2 yıl o eşyalar satılmaz. adam kullanıyor.


depozito işi ayrı, anladığım kadarıyla onu almanız hakkınız (çünkü ev sahibi geri ödemiş olmalı)
eşya işi ise biraz karışık. 400 liralok eşyayı aldığınız anda eşya değer kaybetmiş oluyor. Bu sabah 400'e alsanız bu akşam 300'e satamayabilirsiniz.
Eşyaların parasını değil eşyaların size düşen kısmını almanız ve kullanmaya ya da satmaya çalışmanız daha mantıklı olur.


diğer arkadaş parasını alabildi mi?
230 + 400 = 630 kişi başı mı ödendi? (toplamda 1890) yoksa tüm gider buydu da sen mi ödedin?
Bu depozito evden çıkınca geri ödeniyordu herhalde? Evden çıktı ise arkadaş o 230 lira da kişi başı ise kesinlikle 230 liranın tamamını almalısın.Eşyalar toplamda 1200 TL tutmuş ve 400, 400 vermiş iseniz ve bu adam o 1200TL'lik eşyaların hepsini kullanıyorsa o parayı da direk almalısınız.Eğer eşyaları hemen satacaksa gidip eşyanın ederi kadarını almalısınız.
Bir de bu durumlarda işi yaymak karşı tarafı zorlayabilir.O üçüncü kişiyi de işin içine katarak bu parayı vermeyen adamın (veremeyen değil ama) çevresini bu konu hakkında bilgilendirebilirsiniz kötü reklamla. çok mu şerefsizce oldu?
Adama fena koyar 500TL.Hele bir de 8 ay olmuşsa.Kendine olan güvenini kaybettirir mazallah.


630 lira kişi başı ödendi. cevaplar için sağolun
