zamanında başvurduğum büyük bir firma beni stajyer mülakatına çağırdı. şimdiye kadar hiçbir iş/staj mülakatına gitmedim.

merak ediyorum, altı üstü bir ay orada kalacağım. staj yapacağım. ne diye mülakat yaparlar ve ne sorarlar?


 

iş alanı ne tam olarak?

alkolik imam

ilk önce kendinden bahsetmeni isterler büyük ihtimal ondan sonra neden onlara basvurdugun, onlara basvurmak nereden aklina geldigini falan sorarlar (genelde böyle oluyor)

pembeli kiz

sorular soyle oluyor;
neden x holding?
neden bu meslek?
x odevinde/projesinde naptın?
gereksiz bi ton soru işte.

sourlemonade

bazı firmalar stajını orda yapanlara işe alımda daha bir öncelik tanıyorlar,mesela eczacıbaşında staj yaparsan kesin değil ama yüksek ihtimalle orada işe başlayabilirsin sağlık bölümünde okuyan bir akrabam vardı bölümünü hatırlayamadım şimdi o öyle demişti.
kayseride inş müh okuyan ev arkadaşım da istanbulda bir iyi bir inş firmasına mülakat için çağrılmıştı,şu nedir acaba,mimarlarla nasıl anlaşırız gibi gibi sorular sormuş,itü de okuyanlara bu yapılmamış ama adamlar direk kabul edilmiş,üniversite de farkettiriyor yani

gaza gelen

bu konuda oldukça surunmuş biri olarak; genelde grup mülakatına alıyorlar orda bir olay verip bu olayı çözmenizi grup arkadaslarınızı ikna etmenizi falan istiyorlar sonra eger bunda başarılı olursanız tek mulakata alıyorlar sonrada yapacagınız departmanın yetkilisiyle görüştürüyorlar bazı firmalar sınava tabi tutuyor sizi.. ama klasik neden biz, neden bu departman, en iyi en kötü yönünüz, ya da kendinizi 10 yıl sonra nerede görüyorsunuz soruları bir bir sıralanıyor..
başarılar..

hypnose
1

mobil görünümden çık