Arkadaşımla eylül ayı başında İspanya'ya gideceğiz. Bu süreç içeirisinde de 2 gün Valensiya'da bulunacağız. Valensiya'da ne yapılır? Nerelere gidilir ? Kumsallar, gece kulüpleri, barlar vs. hakkında ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
Bir de; Valensiya'ya Barcelona'dan geleceğiz. Otobüsle gelmeyi düşünüyorduk ve biletleri de www.alsa.es sitesi üzerinde alacaktık. Fakat son denememiz gösterdi ki bu site internet üzerinden ipsanyol olmayan kredi kartları ile alışverişlerde problem çıkartıyor. Bu konuda bilgisi olan veya başka bir çözümü sahip kimse var mı ? Tren de bir alternatif fakat daha pahalı olmakta. Cevaplarınız için teşekkürler.

Otobus biletini www.avanzabus.com'dan alabilirsin. Barcelona'ya gidiyorlardi sanirim.
Valencia'da yapilacaklar icin:
- Muzeler: Ciudad de las Artes y las Ciencias (burda Museu de Ciencies'e gitmeyin, cok cocuk isi. Hemisferic'te film izleyebilirsiniz.), Oceanografic (akvaryum), Palacio de Marques de Dos Aguas, Museo Fallero (ben bir blog yaziyorum aslinda, ordan daha uzun bulabilirsin: homesweetvalencia.wordpress.com)
- Plaza de la Reina, Plaza de la Virgen, Plaza del Ayuntamiento, Plaza de Toros
- Gece kulubu en unlusu Las Animas'tir, biraz kaziktir. Onun disinda L'Umbracle, Indiana, Rumbo
- Ogrenciler Calle de Polo y Peyrolon civarinda takilir geceleri. Gece hayati 1'den sonra baslar. Onun disinda Barrio del Carmen'de ve Ruzafa'da da cok bar vardir. Tavsiye edeceklerim Radio Transito, Radio City, Picadilly, Fox Congo, Catwalk, Caribbean, Aguacate.
- Plaj icin Malvarrosa'ya gidiceksin. Tramway veya otobusle gidebilirsiniz. Onun disinda civar kasabalarin plajlari guzeldir. El Saler, Alboraya, Pinedo. Otobusle gidilir.
- Paella yemek icin usenmezseniz El Palmar diye bir kasaba var, oraya gidebilirsiniz.
ozel mesaj atarsaniz daha detayli yazarim, su anda pek vaktim yok.
-


Çok çok özür dilerim. Sanırım cevap yazmakta gec kaldım ama tatildeydim, o yuzden devamlı baglantım yoktu. Aslında yazdıklarıma cok ekleyecek sey de yoktu. Cunku Valencia oyle kafana gore cikip gezerek kesfedebilecegin bir sehir, sokaklar cok karisik, soyledigim yeri ismiyle bulmak saatlerinizi alir. Ama yine de ek yapayim:
- Baños de arabes (Baños del Almirante)
- Iglesia de San Juan del Hospital
- Catedral de Valencia
- Basilica de la Virgen de Desamparados
- Torres de Serranos
- Torres de Quart
- Iglesia de Santa Catalina
- Iglesia de San Nicola
- Plaza de San Nicola
- Calle de Caballeros
- Casa de las Rocas
- Mercado Central (Meyve sebze pazari ama Avrupa'nin en buyugu)
- Mercado Colon
- Calle de Cirilo Amoros (Alisveris icin)
- Calle de Poeta Querol (Alisveris icin)
- Calle de Cristobal Colón (Alisveris icin)
- Museo de Bellas Artes
- Ve nasil unuttuysam La Llotja de la Seda de Valencia.
Sehirde paella yemek isterseniz Plaza de la Virgen'in cok yakininda "Las Cuevas"ta ogle yemeginde yiyebilirsiniz. Sahildeki restaurantlar da paella yapsa da onlar cok turistlerin damak tadina gore uydurulmustur. Orjinali icin El Palmar'a gitmek lazim.
Bunlarin hepsini gormeye kalksaniz vaktiniz kalmaz ama kalirsa Albufera'ya da gidebilirsiniz, Valencia yakinlarinda bir goldur. Gun batimlari sahanedir.
Ucuz yemek icin Montaditos'a gidebilirsiniz. Kucuk sandvicler yapilir. Barcelona'da bulamazsiniz bunu. Tinto de verano da icersiniz yaninda.
Tapas yemek icin oluyorsaniz uzak da olsa Universitat de Valencia Campus dels Tarongers yakinlarinda "Tanto Monta" diye bir restaurant var, Calle Serpis'te olmasi lazim. Oraya mutlaka gitmelisiniz. Ayni sekilde Las Cuevas da tapas konusunda unludur.
Cafe de las Horas diye bir kafe vardir Plaza de la Virgen'de. Enteresan antika dolu bir yerdir.
Bu aralar Oktoberfest var Plaza de Toros'da.
Son olarak Turia bahcelerinde mutlaka yuruyus yapmalisiniz. Eski nehirdir Turia. 7 kmlik bir park.
Her yere yuruyerek gidebilirsiniz, otobus metrodan daha ucuzdur. Taksiler pahalidir. Gece kuluplerinin girisi 15-20 euro arasi degisir. Insanlar persembe-cuma-cumartesi disari cikar, diger gunler sakin gecer.
Denize deniz ayakkabisi olmadan girmeyin, nerden ne cikacagi belli olmuyor. Deniz analarina ve garip baliklara dikkat.
Sokaklardaki portakallari koparip yemeyin. Igrenc.
