günlük yaşantımızda nasıl yaparız bunu birden? yani yediğimiz şeylerin içinde illa şeker veya tuz olduğunu hesaba katarsak, nasıl beslenmeliyiz ki ikisinden de almayalım hiç?

ekmekte bile var bu tuz, şeker desen zaten her yerde...


 

öncelikle herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle mi yoksa tamamen bunlardan uzak kalayım diye mi böyle bir sorunuz var?
uzak kalmak istediğinizi var sayarak, kahve,çay gibi içeceklerde şeker kullanmayın. hazır meyve suları kullanmayın. tuz da şeker de her meyvede sebzede var bu yollardan ihtiyacınız olanı zaten alırsınız. yemeklere ekstra tuz koymayın. hiç almama kısmı zaten sağlıklı değil. vücudun bunlara da ihtiyacı var.

eli eli lema sevaktani

şekeri kesebileceğini sanmıyorum ama "raw food diet" diye bir olay var, onda hiç tuz yok sanırım.

qerest

şekeri tuzu tamamen kesmek ne demek yahu? hiçbir şey yememeniz gerek bunun için. imkansız bir şey istiyorsunuz ki zaten bu çok zararlı bir şey. yediğiniz besinlerden aldığınız tuz ve şeker size yeter. çaya şeker, yemeklere tuz atmayın; gereksiz çikolata, tatlı tüketimi yapmayın yeter.

trinitrotoluen

kortizonlu ilaç kullanan krom hastası bi arkadaşım vardı.
tuzsuz ekmek alıyordu.
yani tuzsuz ekmek var.
ama her fırında olmuyor.
bize kahvaltıya falan gelirken ekmeğini yanında getiriyordu.
köfte çorba falan her yemeği tuzsuz yapılıyordu.
direk şeker katılan şeylerden falan kesinlikle yemyordu.

seyduna6687

ben şekeri tamamen kestim. işlenmiş şeker, nişasta ve un kullanılan hiçbir şey tüketmiyorum. sadece meyvelerde vs olan şekeri tüketiyorum ki yeterince var onlarda da. Bir ay önce bir anda karar verdim ve söyleyebilirim ki, alışıyorsunuz.
tuz konusu daha değişik, yemeklere ekstradan hiç atmazdım zaten ama sıfır tuzlu da yemiyorum çünkü tuz miktarını aşırı düşürünce tansiyon da düşüyor. tabii benim için böyle, sizin için olmayabilir.

whoosie

yanlış anlaşılmasın, esasen kortizonlu ilaç tedavisi görüleceği için böyle bir soru sormuştum, amacım turist ömer uzay yolunda filmindeki gibi bir kurbana dönüşmek değildi:) kortizon her zaman gözümü korkutmuştur, ama sanırsam abartılı bir şekilde anlattım biraz.

loveinaflipbook

ben 1-2 ay kortizon kullandım. yemeği tuzsum yedim, şekeri ise kısmadım.(bilmiyordum)kilo almadım.

yalnız iğne ile değil tablet ile alıyordum kortizonu.

çok yüksek ml lerde alınmıyorsa o kadar detaya inmeyin.

serseri marti

o kadar gözünü korkutma.
ama ilk zamanlar biraz şişlik olabilir yüz çevresinde.
zamanla düzeliyor sorun etme hemen bunalım olma diye yazdım.
arkadaşımdan biliyorum
sonradan normale döndü.
geçmiş olsun.

seyduna6687

içecek olarak sadece su ve yüzde yüz meyve suyu iç.

halitkin

annem 9 yıldır kortizon tedavisi görüyor. tuz yasak dendiği anda tuzu kesti, ilk başlarda zorlandı tabi ama sonradan alışıyor insan. yemek yapılırken hiç tuz koymuyoruz, hatta artık biz de alıştık biz de tuzsuz yiyoruz.
seyduna6687 dediği gibi heyerde olmasa da büyük marketlerde ve bazı fırınlarda tuzsuz ekmek var, light değil tuzsuz, ikisi farklı şeyler. aynı şeymiş gibi satmaya çalışıyor bazı yerler dikkat et.
peynir sıkıntılı biraz. sürekli lor peyniri yiyceksin ki bi süre sonra bayıyor ve üstelik çok çabuk bozulyor. o yüzden az miktarlarda alman lazım. yada mecburen light peynir alacaksın ki onda çok az da olsa tuz var. galiba carrefor da tuzsuz peynir vardı, güzeldi de.
doktoru anneme şeker konusunda bi uyarı yapmadı ama o zaten çay-kahveyi şekesiz içer. tatlı, çikolata vs gibi şeyleri kadın olarak tamamen hyattan çıkarmak mümkün değil maalesef.
anneme ayrıca turşu da yasak denmişti. sirkeden dolayı. aklında olsun.

halanne
1

mobil görünümden çık