[teknik]
(4) 

fotoş sorusu

bipolar #289789


adobe krallığının saygıdeğer vatandaşları!

çok basit bir fotoş sorusuyla daha karşınızdayım. efenim ben dashed line yapmak istiyorum ancak şimdiye kadar becerebildiğim puantiyeli bir line dan öteye gidemedi. bu işi kendi kendime öğrenmeye çalıştım ve hatta idda ediyorum kare brushların nerde olduklarını bulabilsem belki de yapardım ama olmadı olamadı.

sonuç olarak iki sorum var:

kesik çizgiyi nası yaparız?(path çizdim, stroke edeceğim diye varsayalım)

kare brushlar nerede?(cs5)

(screenshot ekledim)

 

1.m'ye bas
2.shifte basılı tutup kare çiz
3.soldaki renk aracından üsttekini siyah seç
3.alt+backspace bas
4.edit - define brush de
5.roudness ve angle değerleriyle oyna

mayeskuel

peki diyelim ki kare brush ımı yaptım(special thanks to mayesquel), bi bakıma istediğimi de elde ettim, ancak ilk mesaja eklediğim screenshotta görebileceğiniz üzere köşelerde sorun çıkıyor. bi de mesela hani bu dashed line ı kare kare değil de dikdörtgen yapmak istesem. bunun için bi çözüm var mıdır.

bipolar

1.eğer kareyi brushla manuel çiziyorsan; ctrl + r ile cetveli çıkart. cetveldeki rakamlara basıp guide çıkar.hem yukardan hem aşağıdan. bunlar senin kılavuzun olacak. sonra brush'ı seçip guide'ın başlangıç yerinde shift'e basarak çizmeye başla. ama bitiş noktasına dikkat et.

2.roudness'i 50 yap

mayeskuel

Illustratörün de varsa hiç uğraşmadan yapabilirsin.
dashed line seçerek ve evet en son Illustrator dashed line'da kenarları da bozmuyor. yoksa al kopyala şekli istediğin şekle sok vs.

hayyam ara
1

mobil görünümden çık