Antibiyotik kullanılması gerektiği söylenen çoğu hastalık aslında antibiyotik kullanılmadan da doğal olarak geçer değil mi? Belki süresi değişir ne bilim, ya da doğal bazı yöntemler kullanılarak geçirilir.. İlaç kullanmak istemiyorsak ya da antibiyotiğe alerjimiz varsa falan ne olacak? Başka ilaçlar içinde soruyorum ayrıca.. Soruyu en özet haliyle genişletmeye çalıştım, mazur görünüz...




 

antibiyotiğin tanımına bakarsak : "antibiyotik, herhangi bir mikroorganizma tarafından, başka bir mikroorganizmayı öldürmek veya çoğalmasını durdurmak için üretilen her türlü madde" ilaçlarla hazır alınabileceği gibi doğal olarak oluşan antibiyotiklerde tabii ki yararlı olacaklardır. sanırım senin sorun şöyle olmalıydı. neden doktora gittiğimizde biz'e antibiyotik ilaç yazar da bitkisel oğal şeyler önermez. önerir, evet ben gördüm önerdiğini. ama işte doktorlar ilaçlara yoğunlaştıkları için onları yazıyorlar reçeteye. annen şunun gibi, bir doktora gidiyorsunuz bir ilaç yazıyor, aha diyorsunuz acaba bu mu gerçekten çözümü, sonra bir bakşa doktora danışıyorsunuz ki "oha lan o ilaç verilir mi o çok ağır sen bundan kullan ona hiç gerek yok diyebiliyor." işte aslında bu da insanın doktor seçme hakkının neden olduğunun kanıtı oluyor... o aynı adam sana git evinde uzan al şunu şunu aktardan taze taze iç bişeyciğin kalmaz da diyebilir. zira hiç bişeyin yok 1 haftada geçer diyip hasta gönderen doktorlar tanıyorum... :s

ama çok komplike durumlarda ve acil müdehale de mutlaka antibiyotik kullandırıyorlar bildiğim... yani iltihabı kurutmak için bir an önce vucüt sağlığı için bir yandan kötü olsa bir yandan da gerekli oluyor işte...

SoLfej

eğer kişinin bakteriyel bir nefeksiyonu varsa,komplike olsun ya da olmasın,kişi antibiyotik kullanmak zorundadır! aksi takdirde iyileşse bile sekel bırakır,leride sorunlara yol açar bu enfeksiyonlar.

ama gribal,viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanımı gerekli olmadığı gibi yanlıştır da. burada dinlenme,iyi beslenme ve semptomatik tedavi(ateşi varsa ateş düşürücü,burnu tıkalıysa dekonjestan gibi) önerilir. yani hastalık yerine hasta bazında değerlendiremek en doğrusudur. bakarsın nezle olmuş evine dinlen bir haftada geçer dersin,ama zatüree olmuşsa en az iki hafta antibiyotik tedavisi vermek zorundasındır.

o yüzden herşey aynı değildir ve dünya üzerinde global tek bir hastalık yoktur. ondan dolayı doktorların gelen farklı hastalar üzerindeki tasarrufları elbette farklı olacaktır.

bir de genel olarak şöyle diyelim,hani ilaçsız geçmez mi sorusu vardır ya. hayır geçmez,bundan çok değil 60 yl önce insanlar çatır çatır veremden ölüyorlardı,şimdi 15 ytllik makrolid preparatlarının bir haftada iyileştireceği salgınlardan kırıldı insanlar yıllarca. birkaç liralık tetrasiklinle tedavi edilecek vebadan avrupada ve osmanlıda yüzbinlerce insan öldü. yani bundan bir 50 yıl önce ortalama insan hayatı bugünkü kadar uzun değilse bunun sebebi artık insanların daha uzuun yaşatılmasıdır.

allerji konusuna gelecek olursak öyle global bir hastalık olmadığı gibi global bir antibiyotik de yokttur. kombinasyonlarla sayısı yüzleri bulan preparatlar mevcuttur,alerji durumunda bir başka reparat verilir,bütün ilaçlara allerjili olmak gibi bir durum da mümkün değildir.

october swimmer
1

mobil görünümden çık